Претрага
Претрага
Close this search box.

Otvorena ski sezona na Kopaoniku: Slede Stara planina i Zlatibor, cene ski karata nepromenjene

Lotos travel

Iako smo se svi pribojavali da će cene ski karata ove godine drastično skočiti, zbog svetske ekonomnske krize, do poskupljenja nije došlo. Cene su iste kao i prošle godine, a decembar mesec protiče u znaku ski openinga na najznačajnijim skijalištima u Srbiji.

Kopaonik

Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova. Skijaši su prošlog vikenda kao i prethodnih godina imali prilike da uživaju u besplatnom prvom danu skijanja, dok je ostalih dana ski openinga važio popust od čak 30%.

Foto: HopNaKop- Kopaonik

Za ovu ski sezonu Skijališta Srbije su najavile i osnežavanje staza Bela reka 1 i Bela reka 2, tako da će skijaši imati priliku da uživaju u spustu niz najdužu stazu ne samo na Kopaoniku već i u celoj Srbiji. Ove dve staze se spajaju u jednu i zajedno su duge čak 3 i po kilometra, a imaju i najveću visinsku razliku. Staze prate gondolu Brzeće-Mali Karaman koja povezuje naselje Brzeće sa centrom Kopaonika.

Stara planina

Mesec decembar je vreme kada i Stara planina očekuje svoje prve posetioce. Ski opening na Staroj planini planiran je od 16. do 18. decembra. Prvog dana, sada već po tradiciji, skijaše kao i na Kopaoniku očekuje besplatno skijanje. Skijaški cenar “Stara planina – Babin zub” u funkciji ima šest žičara i ski liftova. Dužina staza je ukupno 13 kilometara, a na raspolaganju su četiri plave, tri crvene i dve crne staze.

Zlatibor -Tornik

Kraj decembra na Zlatiboru je vreme kada ski centar “Tornik” otvara svoja skijališta. Zvanično otvaranje je zakazano za period od 23. do 25. decembra. Najveće skijalište na Zlatiboru je udaljeno od turističkog centra 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara, ukupna dužina skijališta je oko 10 kilometara, a na raspolaganju su tri staze (plava,crvena i crna).

Foto: www.zlatibor.org.rs

Ski centar Tornik opremljen je sa najmodernijom šestosednom žičarom, sa 107 sedišta, a postoje još dva ski lifta. Za najmlađe i početnike na raspolaganju je i pokretna traka dužine 150 metara.

b92.net

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti