Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVORENO STREET WORKOUT TAKMIČENJE „NS summer cup Štrand 2024″ – Tokom 2024. godine, Grad će dobiti još 15 novih sportskih terena (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je Street workout takmičenje „NS summer cup Štrand 2024″ koje organizuje svetski prvak u ovoj disciplini Milan Pašćan, uz podršku Grada Novog Sada.

– Novi Sad je domaćin drugog takmičenja u „Street workout” disciplinama koje dovodi najbolje sportiste uličnog treninga iz celog sveta u naš grad. Trening na otvorenom „street workout”, zaživeo je u našem gradu pre nekoliko godina, kada je ekipa mladih sa Salajke odlučila da površinu u Graničarskoj ulici, punu šuta i koprive, pretvori u prostor koji će svima koristiti za vežbanje. Jedan od začetnika ove sportske discipline je naš sugrađanin Milan Pašćan koji je svetski, balkanski i nacionalni prvak u ovoj disciplini i na koga smo svi ponosni. Grad godinama ozbiljno ulaže u sportske aktivnosti, ali i površine koje su potrebne ne samo sportistima, već svim građanima i nastoji da svuda gde je to moguće stvori još bolje uslove za bavljenje sportom. Tako je u periodu od 2012 – 2023. godine uloženo preko 367 miliona dinara u uređenje 96 sportskih terena. U tom periodu postavljeno je 49 teretana na otvorenom, 29 sportskih terena i 18 street work out i fitnes terena. Tokom 2024. godine, Grad će dobiti još 15 novih sportskih terena za šta će biti izdvojeno oko 161 milion dinara – istakao je Ognjen Cvjetićanin.

Foto: Grad Novi Sad

Ovo takmičenje okupilo je 50 najboljih domaćih i stranih atleta iz celog sveta. Muški takmičari su podeljeni u kategorije ispod i iznad 18 godina, odnosno ispod i iznad 75 kilograma, dok se žene takmiče u jednoj kategoriji. Takmičenje je humanitarnog karaktera, a tim povodom postavljene su kutije za dobrovoljne priloge i svako ko bude prisustvovao biće u prilici da doprinese i pomogne akciju „Za Lukin život!” Humanitarne fondacije „Budi human”.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti