Претрага
Претрага
Close this search box.

Ovaj je blokirao narod u Pančevu: Farma „Trajković“ iznikla na prevarama i utajama

Izvor: prtsc/K1info

Farma „Trajković“ iz Skorenovca iznikla je, kao pečurka posle kiše, na prevarama, utajama i koristoljublju ostvarenom u sprezi sa bivšim režimom.

Dejan Trajković se za vreme bivše vlasti uvek hvalio „kumovskim“ vezama sa funkcionerima DS i visokim funkcionerima policije. Hvalio se da mu „oni daju zaštitu“ i da „može da radi šta hoće!“. Sva njegova hvala je, nažalost, surova istina.

Radovan Trajković, Dejanov otac, za vreme „žutih“ uzeo je u zakup farmu u Banatskom Novom Selu, sa 5.000 svinja i 500 goveda. Držao je 8 godina, od ugovorenih 10. U međuvremenu kupio je farmu u Skorenovcu, na koju je preterao više od 4.600 svinja i 460 grla goveda. Farmu u Banatskom Novom Selu, što se tiče stočnog fonda, vratio je u devastiranom stanju.

Familija Trajković poznata je i po prevari Imleka, odnosno tadašnjeg Saforda, za 750.000 evra. Dali su im, pod hipoteku, pomenutu farmu u Banatskom Novom Selu, koja je bila u zakupu, a ne u vlasništvu.

Radovan Trajković je osuđen za utaju poreza. Sve je preveo na Dejanovo ime, a radnicima je ostao dužan 12 plata. Dejan ima dvojno državljanstvo, srpsko i mađarsko. Na osnovu mađarskog državljanstva dobio je od fondova Mađarske 420.000 evra.

Osnovano se sumnja da Trajković koristi više poljoprivrednih gazdinstava registrovanih na povezana lica, na osnovu čega ostvaruje pravo na obradu državnog poljoprivrednog zemljišta i više subvencija. Da li je to sve legalno ili ne, utvrdiće nadležni organi.

epancevo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Asdfg
21.05.2023 16:06

Sto ga ne uhapse ?

Gost
Boris
21.05.2023 16:27

Ostavite čoveka na miru – vredan i pošten domaćin – da je više ovakvih u državi bolje bi nam bilo!!

Povezane vesti