Претрага
Претрага
Close this search box.

OVIM ČINOM POKAZALI DA VOLE SVOJU OTADŽBINU Ispraćeno 18 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Na služenje vojnog roka svečano je ispraćeno 18 kandidata, 15 momaka i tri devojke, koji su ispunili sve standarde. Budući vojnici služiće vojni rok šest meseci, a dok se nalaze na odsluženju vojnog roka sa oružjem svakog meseca primaće novčanu nadoknadu od 38.000 dinara, a kandidati na Vojno stručnom osposobljavanju za rezervne oficire 42.000 dinara i plaćene putne troškove.

Odlaskom na dobrovoljno služenje vojnog roka, ovi momci i devojke nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova. 

-Tradicionalno iz Centra ministarstva odbrane Novi Sad, ispraćamo kandidate na dobrovoljno služenje vojnog roka odnosno na vojno stručno osposobljavanje budućih oficira. Svi smo izuzetno svesni koliko je Vojska Republike Srbije važna za našu državu kao institucija u koju naš narod tradicionalno, nakon Srpske pravoslavne crkve, i veruje. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Vojsci Republici Srbije na svemu što čini za naš narod, ne zaboravimo da vojska nije samo oružana sila koja deluje u slučaju rata već je tu uvek na raspolaganju svojim građanima kad god se dese neke nemile situacije koje ugrožavaju živote naših sunarodnika i bezbednost njihove imovine. Zaista veliko hvala, a Grad Novi Sad kao lokalna samouprava uvek će biti tu da ih podrži i da svoj doprinos daljem poboljšanju položaju pripadnika snaga bezbednosti- rekao je zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

⁃ Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad danas je po prvi put u ovoj kalendarskoj godini, a ono što je već tradicionalno obeleženo- tradicionalni ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka kao i vojno stručnog osposobljavanja za rezervne oficire. Mi smo danas svečano na odsluživanje vojnog roka ispratili 18 kandidata od kojih su tri devojke. Današnjim činom ispraćaja mi smo dobili značaj i doprinos, a veliku zahvalnost svim momcima i devojkama koji su odlučili da odsluže dobrovoljno vojni rok. Oni su pokazali da su velike patriote i da vole otadžbinu Srbiju. Koristim priliku da sve momke i devojke koji su zainteresovani za dobrovljno služenje vojnog roka, pozovem da već u narednom roku, što podrazumeva junski rok, jave u neke od naših kancelarija Centra Ministarstva odbrane i mi ćemo ih rado prihvatiti i uputiti na odsluženje vojnog roka. Time će oni stati rame uz rame sa kolegama koje danas ispraćamo- rekao je potpukovnik Dragan Dimovski, načelnik centra Ministarstva odbrane lokalne samouprave Novi Sad.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Na današnjem ispraćaju pripadnici ministarstva dodedili su zahvalnice za trud i zalaganje, zameniku gradonačelnika Igoru Crnobarcu i  Petru Đurđevu, direktor Istorijskog arhiva.

⁃ Htela bih na neki način da spojim medicinu i vojsku. Planovi su da ostanem u vojsci ali videćemo kako će sve da teče. Prošla sam psihološku proveru i zdravstveni pregled- Dunja Šafran, dobrovoljni polaznik.

-Dolazim iz Žablja, a prijavio sam se za dobrovoljno služenje vojnog roka, jer smatram da svako muško treba to da uradi i da se oduži državi. Oduvek me je zanimala vojska i oružje, nadam se zaposlenju posle odsluženja vojnog roka- dobrovoljni polaznik, Vukajlo Tanasić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
29.02.2024 16:12

Kad se vojska na Kosovo vrati, njih 18! 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Miodrag
29.02.2024 17:44

smeh

Povezane vesti