Republička građevinska inspekcija izvršila je juče, 21. oktobra, shodno zakonskim ovlašćenjima vanredni inspekcijski nadzor u pogledu izvođenja radova na izgradnji privremene saobraćajnice sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko reke Dunav, u okviru projekta izgradnje Obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko reke Dunav na trasi državnog puta IIA reda – broj 111, na katastarskim parcelama koje pripadaju KO Novi Sad II, na teritoriji grada Novog Sada i KO Sremska Kamenica, na teritoriji opštine Petrovaradin.

Tokom inspekcijskog nadzora, a nakon izvršenog uvida u dokumentaciju i neposrednim obilaskom terena, Republička građevinska inspekcija je ustanovila da investitor preduzeće „Koridori Srbije“ poseduju adekvatna odobrenja nadležnog organa za sprovođenje pripremnih radova, kao i izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale reke Dunav, u okviru prve i druge faze izgradnje obilaznice oko Novog Sada.

Takođe, neposrednim obilaskom terena utvrđeno je da se na lokalitetima koji su obuhvaćeni pomenutim Rešenjima nadležnog organa, trenutno ne izvode građevinski radovi, već je izvođač „CRBC Serbia“ preduzeo aktivnosti na obeležavanju gradilišta, postavljanjem gradilišnih tabli, kao i ograđivanjem mesta budućeg gradilišta, a u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji.

Pored toga, utvrđeno je da se na lokalitetu na KO Novi Sad II, na teritoriji grada Novog Sada sprovode aktivnosti na pronalaženju i uklanjanju eksplozivnih naprava, za koje nije neophodno pribavljanje odobrenja MGSI, jer nije reč o građevinskim radovima, već se navedeno sprovodi u cilju zaštite bezbednosti ljudi, okoline i životne sredine, a pod nadzorom Centra za razminiranje Republike Srbije.

Napominjemo da je gradilišna tabla koja je postavljena na gradilište na Šodrošu oštećena te da trenutno nije u skladu sa važećim podzakonskim aktom kojim je propisan oblik i sadržina gradilišne table. Republička građevinska inspekcija će naložiti preduzimanje neophodnih mera kako bi se gradilišna tabkla upodobila sa važećim propisima, stoji na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

nsuzivo.rs

9 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Staša dvocevka
22/10/2022 10:28

Oni lazu i kradu a nas rukovodi ljubav!

SNS Uzivo
23/10/2022 13:01

Staša gledali smo tvoj film, super je 🙂

Vidoje
22/10/2022 10:28

Sodros konacno malo predahnuo od divljaka, cuj mene eko zanesenjaka, divljaka. Nema zive duse, milina!

Slobo Čib
23/10/2022 08:19

Treba napomenuti i da ti svi inspektori imaju partijske knjižice i da pišu šta im se kaže.

Sremac
23/10/2022 08:27

Udavili ste sa ovom pricom. Bolje pomozite da se most napravi sto pre, da moze da se zivi normalno. Nikog ne interesuju “aktivisti” i kvazi opozicija koju vestacki pravite ovakvim pricama.

Radenko
23/10/2022 19:39

Americke bubasvabe… Srpsko dno, trcite kod Hila…

Kec
23/10/2022 22:38

Hvala Bogu može se početi sa izgradnjom mosta.

Kurkan
24/10/2022 12:09

Kadija te tuzi,kadija ti sudi…taman pisla da pronadju nesto van propisa,pa to se nikad nije desilo kod nas da nema planova,dozvola,pismenih izvodjaca…

Predrag
24/10/2022 21:43

Most može da se gradi sa privremenom građevinskom dozvolom !?!? Od kad to?
Gde je studija o izvodljivosti?