OVOG VIKENDA PUNE RUKE POSLA ZA CARINIKE I POLICIJU – Na aerodromu Nikola Tesla pronađeno 17.000 cigareta, a na Bezdanu zaplenjeno skoro 40.000 paklica različitih vrsta duvanskog proizvoda (FOTO)

Foto: MUP

Carinici su na aerodromu Nikola Tesla, tokom jučerašnjeg dana a u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja cigareta

Naime, kod dvojice putnika u prtljagu je pronađeno preko 17.000 cigareta. Prekršaj je otkriven kada su na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojena dvojica putnika čekiranih na let za London.

Međutim, kada su dežurni carinici zatražili da pogledaju njihov ručni prtljag, u njemu su zatekli samo boksove cigareta marke ”Marlboro Gold” kojih je ukupno bilo 86.

U koferu prvog putnika otkriveno je 510 paklica, dok je kod drugog pronađeno 350 paklica cigareta iste marke.

Foto: Uprava carine

Policija sprečila pokušaj krijumčarenja skoro 40.000 paklica cigareta 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Upravom granične policije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su Lj. J. (1968) iz Aranđelovca i R. M. (1951) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina.

Policija je na Graničnom prelazu Bezdan, na izlazu iz zemlje, pregledom teretnog vozila u kojem su se osumnjičeni nalazili pronašla i zaplenila 39.700 paklica različitih vrsta cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije, čija se vrednost procenjuje na oko 16 miliona dinara.

Foto: MUP

Sumnja se da su Lj. J. i R. M., u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, iako nisu imali ovlašćenje za bavljenje trgovinom, od više osoba nabavili cigarete koje su potom sakrili u tovarnom delu teretnog vozila, kako bi ih preprodali van granica Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti