Претрага
Претрага
Close this search box.

Pajtić postavio Egića na čelo Dečjeg sela: Bivši predsednik Demokratske stranke i dalje ćuti o hapšenju njegovog saradnika zbog silovanja

24sedam.rs

Bojan Pajtić i dalje ćuti i ne osuđuje seksualno zlostavljanje žena

Nekadašnji funkcioner Demokratske stranke i veoma blizak saradnik Bojana Pajtića, Srđan Egić (42), uhapšen je u Novom Sadu pod sumnjom da je silovao devojku iz Kule (21) i zbog toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako je navedeno, pritvor mu je određen po tri osnova – opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Pajtić i dalje ćuti

Pa iako je od ovog skandala prošlo već nekoliko dana, Bojan Pajtić i dalje ćuti i ne osuđuje seksualno zlostavljanje žena.

Nikola Novakovic/ATAImages
Zbog toga su novinari portala 24sedam juče stupili u kontakt sa bivšim predsednikom Demokratske stranke i pokušali da dobiju, barem formalnu, osudu seksualnog zlostavljanja 21-godišnje devojke.

Ipak, Pajtiću su očigledno prijateljstvo i saradnja sa Egićem bitniji, te je odbio da osudi silovanje.

Zahvaljujući Pajtiću postavljen na mesto direktora Dečjeg sela

Razlog za to je verovatno što bliski odnosi Pajtića i Egića traju više od deceniju. Naime, Egić je baš za vreme režima DS-a, čiji je bio istaknuti član, obavljao vrlo važne funkcije u Novom Sadu.

Upravo je Pajtić, dok je vršio funkciju predsednika Pokrajinske vlade postavio Egića na mesto direktora Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović”.

decijeselo.org.rs

Sada kada cela Srbija već danima bruji o tome da je nekadašnji funkcioner Demokratske stranke optužen za silovanje devojke koja je čak 21 godinu mlađa od njega, posebno jezivo zvuči činjenica da je na Pajtićevu inicijativu Egić postavljen na mesto direktora jedne takve ustanove.

Slučaj gde političar, funkcioner, profestor, direktor Dečjeg sela vrbuje devojku preko društvenih mreža, obećava “kule i gradove” te, prema optužbi iste i napastvuje, doveo je do opšteg uznemirenja šire javnosti! U anketi koju su novinari sproveli, građani su izrazili gađenje i zabrinutost i opravdanu bojazan sa pitanjem da li su i deca iz Dečjeg sela bila u opasnosti, s obzirom da je optuženi Egić bio u kontaktu sa njima?

Panika i na fakultetima

Pored toga, Egić je bio docent i gostujući profesor na većini privatnih novosadskih fakulteta. Kako saznaje 24sedam, posle optužbe za silovanje, na tim fakultetima je nastala opšta panika zbog toga što je Egić bio u kontaktu sa mnogo mladih devojaka. Jedna od studentkinja, Nevena K. nam je kratko rekla: “Ne bi me čudilo da je i na fakultetu obećavao što-šta..”

Podsetimo, devojka koja je optužila Egića za silovanje je u policiji rekla da se sa njim upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Blizak saradnik Bojana Pajtića joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao.

24sedam.r

 

Zatim ju je, pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo u svoj stan.

Prema iskazu devojke, Egić je zatražio od nje da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a onda ju je, prema njenim rečima, upotrebom sile na to primorao. Devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavestila tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena devojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je za seksualni napad optužila nekadašnjeg funkcionera Demokratske stranke.

Zašto Pajtić ćuti?

Izostanak osude dela za koje je optužen čovek kojeg je postavio za direktora jedne takve ustanove kao što je Dečje selo bi trebalo da znači šta? Da nije važno? Da je dopušteno? Da je u redu izmanipulisati, slagati jednu devojku i primorati je na seksualni odnos? Da je to neka nova normalnost koja bi trebalo da se kao takva podrazumeva? Ili se nada da će ovo, kao i neka ranija nedela i afere samog Pajtića otići u zaborav?

Ili, da se zapitamo čime je to Egić “zapušio” usta svog prijatelja?

24sedam.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sloba54
15.03.2023 00:02

Još jedan naprednjački portal .

Gost
Sloba54
15.03.2023 00:05

Da niste pobrkali Egića i Egerića ? Egić je sin bivšeh predsednika opštine Beli Manastir.

Povezane vesti