Претрага
Претрага
Close this search box.

PALE MASKE LAŽNIH EKOLOGA: Huliganski pohod završio se cepanjem zastave, sada je jasno da svesno žele samo nerede! Priča o ekologiji samo paravan! Krstić: Organizovali ih profesionalni huligani. Životić: Skrnavljanjem trobojke nanose štetu i državi, ali i pravim ekolozima 

Foto: nsuzivo.rs/24sedam/Ilustracija

Obeležje državnosti i simbol naše države – zastava Srbije oskrnavljena je tokom huliganskog pohoda militantnih ekologa koji su pre dva dana divljali u Novom Sadu. Iako ova agresivna politička manjina tvrdi da su protesti u vojvođanskoj prestonici motivisani protivljenjem nedavno usvojenim Generalnim urbanističkim planom do 2030. – GUP, ovim činom nedvosmisleno su dokazali da je, zapravo, priča o ekologiji sve vreme samo bila paravan, dok je njihov stvarni cilj izazivanje nereda.

Prethodno su lažni ekolozi došetali do prostorija SNS-a na Bulevaru oslobođenja, da bi izazvali incident. Okupljeni su jajima gađali prostorije, ali i krvnički razbili stakla na prostorijama ove stranke. Zelenom i crvenom bojom jedan od okupljenih oskranavio je izlog, uz pokliče okupljene mase. Vrhunac svega bilo je skidanje srpske zastave sa prostorija i njeno cepanje!

Foto: nsuzivo.rs

Krstić: Tužilaštvo na potezu, oba protesta bila vandalska I nasilnička

Politički analitičar Nebojša Krstić nema dilemu da su oba protesta u Novom Sadu bila vandalska i nasilnička.

-Njih su organizovale profesionalni huligani koji su od ranije poznati policiji po svojim izgredima, po ruiniranju grada i uništavanju simbola države Srbije. Na protestu su učestvovali članovi opozicionih stranaka i pokreta iz drugih gradova. Dakle, usvajanje GUP Novog Sada nije bio razlog protesta, već samo povod za nasilništvo, napade na policiju i uništavanje gradske imovine. Sad je na tužilaštvu reč. Oni bi sprovođenjem zakona moralo da stavi tačku na svako buduće nasilje u političke svrhe –ističe Krstić.

Foto: Peđa Milosavljević/newsfrombalkan

Doktor Ilija Životić, sa Fakulteta FIM, uveren je da su skidanjem zastave Srbije huligani samo pokazali svoje pravo lice i namere.

-Nikakvi ekološki motivi ne mogu pravdati skrnavljenje državnih obeležja. Na taj način oni nanose štetu kako državi tako i pravim ekološkim aktivistima – kategoričan je Životić.

Janjić: Ovo je udar na gradonačelnika Vučevića

Mihailo Janjić, iz Centra za nacionalnu politiku, tvrdi da ovde  nije reč o politčkim aktivistima, niti o građanima Novg Sada.

-Sramotno je da grupa od par desetina građana teroriše pola miliona stanovnika. Na prvom protestu su se okupili s koca i konopca – njih 70 iz sedam gradova. Ovo je konkretno bio udar na gradonačelnika Miloša Vučevića, čoveka koga će istorija zapamtiti kao najvećeg neimara Novog Sada, čoveka koji je gradu doneo dve prestižne titule – Evropske prestonice mladih i Evropske prestonice kulture. Mnogo toga je urađeno u Novom Sadu, naročito na polju infastukture – navodi Janjić.

Kao najveći apsurd protesta on ističe činjenicu da je “na čelu protesta koji je nazvan Buna protiv mafije, nalazi osuđivan kriminalac Borislav Novaković koji je uništio grad Novi Sad”.

Foto: 24sedam/goran sivački

-Najveći apsurd tih protesta je njegova pojava tamo i to dokazuje da se ovde ne radi o GUP, već o tome da se napadne Vučević i dovede u pitanje ono što uradio za Novi Sad. Koristim priliku da pozovem nadležne da zaustave nasilje na ulicama Novog Sada. Bilo je i paljenja zastave. Videli smo politčku platformu današnje opozicije, a to je nasilje – rekao je Janjić.

On ističe da smo se suočili sa grupom dobro plaćenih političkih aktivista čiji je jedini motiv da sruše gradonačelnika, ali i predsednika Vučića i ugroze državni interes.

-Nije slučajno što protesti dolaze posle zabrane predsednika Vučića da poseti Jasenovac. Dolaze od unuka čoveka koi je javno propagirao NDH Brajana Brkovića – potencira Janjić.

Foto: nsuzivo.rs

Vučević i Vučić osudili nasilje inskranavljenje državnih simbola

Povodom protesta ranije su se oglasili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prvi čovek Novog Sada naveo je da je “užasnut primitivizmom i iživljavanjem grupice ne samo zgubidana, već lažova i nasilnika koji su navodne mirne proteste u Novom Sadu pretvorili u huliganski pohod”.

Foto: nsuzivo.rs

-Zašto im smeta zastava Srbije? Zašto Tepić, Lutovac, Novaković i ostali mirno gledaju kako najvažnije državno obeležje skrnave njihove udarne pesnice? Zašto udaraju na svoju državu u danu kada je predsednik najavio da će komemirativni skup povodom godišnjice zločinačke operacije “Oluja” biti baš u Novom Sadu? Da li im zbog toga smeta Novi Sad? Da li danas ćute dok se skrnavi zastava Srbije kao što su ranije ćutali i pravili se da “Oluja” nije postojala, izvinjavali se ? – upitao je on, dok je predsednik Vučić istakao da su “lažni ekolozi otišli na demonstracije iz Beograda do Novog Sada došla brzim vozom Soko”.

-Oni su prilično agresivni i najglasniji da se uvedu sankcije Rusiji, a posebno im je crvena marama kada vide srpsku zastavu, pa su zbog toga napali i prostorije SNS. Za to će odgovarati oni koji su ta nedela počinili – rekao je Vučić.

Šta kaže zakon: Za paljenje zastave zatvor do tri meseca

Inače, prema Krivičnom zakoniku Srbije, za skrnavljenje zastave grba i himne propisana je novčana ili zatvorska kazna do tri meseca.

Ista kazna propisana je i za javno skrnavljenje zastave druge države, njenog grba ili himne, kao i za javnu porugu Organizacije Ujedinjenih nacija, Međunarodnog crvenog krsta ili drugih organizacija čiji je Srbija član.

Foto: Screenshot

Kaznena politika u EU, primera radi, mnogo je rigoroznija, pa se tako javno paljenje zastave Evropske unije ili neke druge države u Nemačkoj smatra zločinom iz mržnje i onom ko uradi tako nešto preti kazna do tri godine zatvora.

Skrnavljenje strane zastave isti je zločin kao skrnavljenje zastave Nemačke, odlučeno je glasanjem u parlamentu te zemlje.

Isto važi i za himnu EU, Betovenovu “Odu radosti”.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.07.2022 10:41

Zivela Srbija 🙂

Gost
gorangrujic84@gmail@gmail.com
30.07.2022 12:02

Pa gde vam je zastava?

Povezane vesti