Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Sada već tradicionalno, po završetku uspeha naših sportista, Grad Novi Sad napravi prijem za uspešne novosadske sportiste. Ovog puta su to bile Novosađanke Branislava Perić-Ranković i Nada Matić, osvajačice bronzanih medalja na Paraolimpijskim igrama u ekipnom stonom tenisu održanih u Tokiju, kao i stonoteniser Mitar Palikuća.

Gradonačelnik Miloš Vučević dočekao je paraolimpijce i naglasio da su za njega, pre svega, pobednici života i veliki ljudi.

-Dve medalje su danas u Gradskoj kući, odnosno dve osvajačice medalja Borislava i Nada, u ekipnom takmičenju stonom tenisu, od srca im čestitam. Kada god sam se družio sa stonoteniserima iz kluba “Spin” i “Neos”, dva kluba za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, isticao sam da su oni šampioni ne samo u sportu, nego u životu. Oni su pobednici života, jer su uspeli da žive, da se bore, da pobeđuju, sa svim onim stvarima i okolnostima koje ih je okružuju, koje nisu uvek lake, a oni uprkos tome izlaze kao veliki pobednici – rekao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Stonoteniserka Branislava se na početku govora obratila gradonačelniku izrazivši zahvalnost u svoje i u ime svojih saigrača.

-Nama je uvek drago kada obradujemo i vas i grad, jer svi smo deo Novog Sada. Svi mi se ponosimo kada uspemo da napravimo velike uspehe, kako za svoj grad tako i za svoju državu, i da zajednički sa svima podelimo sve ovo sto smo mi uradili, a znamo da je iza svih naših rezultata stojite Vi kao gradonačelnik, jer da nije te pomoći verovatno bismo morali drugačije da se bavimo sportom i stonim tenisom- istakla je stonoteniserka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Zorica Topić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments