Foto: NS Market

Pedesetak potpuno različitih i unikatnih malih proizvođača, zanatlija, kreativaca i dizajnera predstavilo se na četrnaestom, Dunavskom NS Marketu, koji je ovog vikenda održan u bašti Gastro paba “Berta“ na Ribarskom ostrvu.

Posetioci su uživali u sirevima i suhomesnatim proizvodima, ali i slatkišima spravljenim po starim i originalnim receptima. Veliko interesovanje vladalo je i za različite soseve i umake, kako blage, tako i ljute. Da su unikatni pokloni i ručno pravljeni kožni predmeti i dalje na ceni, pokazali su i posetioci NS Marketa koji su za najbolje štandove ocenili dve mlade radionice iz Novog Sada – Valo Crafts i Crafty Gifts.

Vidno su bili zapaženi i izlagači koji su predstavili unikatan nameštaj koji bi osvežio svačija dvorišta ili terase. Najmlađe posetioce zanimale su štrikane igračke, ali i oslikane majice. A dame su birale novi, unikatni nakit, dekoracije za kuću i tekstil i prirodnu kozmetiku.

U humanitarnoj akciji u kojoj je naš proslavljeni karikaturista Marko Somborac crtao portrete-karikature, prikupljeno je 12.000 dinara. Novac će biti doniran za kupovinu maski i dezinfekcionih sredstava za učenike i škole. Ovu kampanju, pod nazivom, “Podrži đake, porži škole!“ organizuju Društvo za održivu budućnost – Koraci, u saradnji sa GSPRS Nezavisnost, a NS Market se pridružio ovoj akciji.

Tokom kupovine posetioci su uživali u muzici mlade umetnice Teodore Skrobonja u pratnji našeg poznatog pisca Gorana Skrobonje i DJ Jovana.

Za Naj štand 14. NS Marketa izabrani su Valo Crafts radionica kožne galanterije iz Novog Sada i unikatni pokloni i drvene lampe novosadskog brenda Crafty.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments