Претрага
Претрага
Close this search box.

Peti novosadski most: Raste betonski gorostas iznad Dunava (VIDEO)

Foto: vojvodinauzivo.rs

Jedan od tri nova mosta kod Novog Sada, koji se trenutno gradi, takozvani “peti” most, deo Fruškogordskog koridora počinje polako da izranja iz Dunava.


Peti novosadski most, deo je planiranog Fruškogorskog koridora, imaće ukupnu dužinu od 1.765 metara, uključujući prilazne konstrukcije, sa širinom od 25 do 28 metara. Glavni deo mosta preko Dunava prostiraće se na dužini od 505,75 metara.

Radove na izgradnji mosta izvodi kineska kompanija “China Bridge and Road Construction” (CRBC).

Foto: vojvodinauzivo.rs

Samo most je deo projekt koji obuhvata izgradnju brze saobraćajnice dužine 47,7 kilometara, sa četiri saobraćajne trake, koja će povezati Novi Sad i Rumu, kao i postojeće i planirane auto-puteve Beograd-Subotica, Beograd-Zagreb, Novi Sad-Zrenjanin-Beograd i Ruma-Šabac.

Nakon završetka izgradnje, ovaj novi tranzitni most postaće najbrža veza između auto-puteva E70 i E75, pružajući olakšanje saobraćaju kroz najveći grad u Vojvodini. Konkretno, most će funkcionisati kao deo obilaznice oko Petrovaradina, preko koje će prolaziti sav teretni saobraćaj iz istočnih i severnih pravaca ka Sremu, a dalje ka zapadnoj Srbiji i Bosni i Hercegovini.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Brayna koy
25.11.2023 14:38

Mostove Rusili nazovi vojvodjani ,, a sad Ovi grade …i to tri odJednom a cetvrti planiraju..
Sremci Jaci od Banacana 3:1..

Gost
Jovan
25.11.2023 23:31
Odgovori  Brayna koy

Šta??? Kako? Ne razumem šta je pesnik hteo da kaže.

Povezane vesti