Претрага
Претрага
Close this search box.

PETKOVIĆ: Kurti spreman na sve, samo ne na dijalog i kompromis! Izjavom o tablicama uhvaćen u još jednoj laži

Foto: Kurir

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je Aljbin Kurti u svom prvom obraćanju, “nakon što je još jednom pokušao da unizi i obesmisli dijalog u Briselu, izneo niz neistina i laži, toliko očiglednih da ga demantuju i ugledni međunarodni predstavnici, ali se i sam upleo u sopstvene laži kao pile u kučine”, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Petar Petković je rekao da je jedina i prava istina je da je delegacija Beograda na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Brisel došla odlično pripremljena, sa konkretnim, konstruktivnim i održivim rešenjima za rešavanje krize sa kojom se suočavamo na prostoru Kosova i Metohije, što je sinoć nedvosmisleno potvrdio i ambasador SAD u Beogradu, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.

“Međutim, Kurti je histerično odbio svako ponuđeno rešenje, jer je u svom militantnom umu očigledno spreman na sve samo ne na dijalog i kompromis”, naveo je Petković.

Ističe da svojom izjavom da su statusno neutralne “KS” tablice važile do septembra 2021. godine, “Kurti je pokazao da ni sam ne zna šta priča i uhvaćen je u još jednoj masnoj laži jer je te tablice protivpravno i jednostrano Priština ukinula još 17. septembra 2020. godine, dakle godinu dana pre isteka roka važenja, nakon čega je bilo predviđeno da se o ovoj temi razgovara i traži rešenje”.

Dalje, dodaje Petković, Kurti nema prava da Srbima sa KiM izdaje bilo kakav papir, pa bio on A4 ili druge veličine.

“Srbima sa KiM niko ne može da izdaje vizu za njihove kuće i vekovna ognjišta i to Kurti jako dobro zna, samo se pravi nevešt”, napominje direktor Kancelarije za KiM.

Po istom principu se, kaže, ponaša i u slučaju sporazuma o nestalim licima koji “svesno sabotira i uslovljava, jer ne želi da porodicama stradalih pruži mir koji im je potreban i omogući pretragu potencijalnih lokacija, već želi da zvanični Beograd označi kao krivca”.

“Na to se svodi njegova čitava politika i u tome leži i razlog za njegovo odbijanje da formira ZSO, ali svesno krši sve ostale sporazume potpisane u Briselu. Očigledno je da je Kurtiju bilo potrebno čak šest dana da osmisli novu kampanju laži i dezinformacija kojom će pokušati da opravda svoje sumanute, jednostrane, protivpravne akcije koje želi da sprovede na severu Kosova i Metohije i time čitav region gurne u nove tenzije, sukobe i eskalaciju”, naglasio je Petković.

To, naglašava, neće pokolebati Beograd i predsednika Vučića da nastave da svim silama tragaju za mirnim i kompromisnim rešenjem za aktuelnu krizu, ali je odgovornost i na međunarodnoj zajednici da pokušaju da urazume Kurtija, jer vreme curi, a njegove najave sukoba i eskalacije krize sve su glasnije.

kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti