Pijace u Novom Sadu sneg dočekale spremno! Zimska služba Tržnice od jutros na terenu posipaju so i čiste pijačne površine (FOTO)

Foto: JKP "Tržnica" Novi Sad

Radnici JKP „Tržnica“ Novi Sad na svim novosadskim pijacama od jutros posipaju so i čiste sneg na pijačnim površinama.

Ako se snežne padavine uvećaju i zadrže, planirano je da Kvantaška pijaca bude mašinski počišćena tokom večernjih sati, s obzirom na to da se ova pijaca čisti isključivo mehanizacijom, stoji u saopštenju preduzeća.

– Zimsku službu čini preko 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni
broj zaposlenih. Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi. Raspolažemo i motornim grtalicama (4 komada) i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično. Za ove namene, preduzeće je pripremilo i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama – rekli su iz JKP „Tržnica“ Novi Sad.

 

Iz preduzeća ističu da je za vreme snežnih padavina, predviđeno da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se
omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima
pijaca.

Oni naglašavaju da su zakupci lokala na pijacama u obavezi da čiste prostor ispred svojih
objekata.

Program rada Zimske službe obuhvata period od 15. novembra 2022. godine do 15.
marta 2023. godine. U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe može se produžiti
i nakon završetka predviđenog perioda.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti