Претрага
Претрага
Close this search box.

Planirano parterno uređenje sa pratećom infrastrukturom hrama u Begeču: U dvorištu u planu tobogan, ljuljaške, klackalica i dve njihalice za decu

Foto: Vikipedija
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada raspisala je tender za izvođača radova na parternom uređenju sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem hrama u Begeču.
Tenderom su obuhvaćeni radovi na popločavanju i asfaltiranju površina, radovi na izgradnji puteva, spoljnoj rasveti, izgradnji cevovoda i kanalizacije, kao i radovi na uređivanju zelenih površina.
Projekat je izradio Andzor engineering iz Novog Sada. Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, planirana je izgradnja replike postojeće ograde nakon njenog uklanjanja. Prilikom demontaže postojeće ograde i kapija potrebno je radove izvršiti pažljivo kako bi se svi elementi očuvali. Planirano je korišćenje postojeće kovane ograde, kapija i vrata i njihova ugradnja na istim pozicijama. Ograda pri dnu parcele planirana je kao zidana ograda od opeke celom svojom dužinom i delom do uklapanja sa postojećim zidom parohijskog doma na mestu metalne kapije koja se preziđuje. Projektom je predviđeno i postavljanje klupa i kanti za otpatke u okviru dvorišta crkve.
Takođe, u okviru dvorišta planiran je i deo za igru dece i montaža različitih rekvizita za igru: tobogana, ljuljaški, klackalica i dve njihalice.
Projektnom dokumentacijom predviđeno je i popločanje staze betonskim pločama kao i izgradnja nadstrešnice koja pokriva ulaz ka parohijskom domu. Predviđena je i sanacija postojećeg betonskog stepeništa na ulazu iz dvorišta u parohijski dom. Planirane su granitne pločice.
Kako se navodi u dokumentaciji, planirano je i geometrijsko parterno uređenje slobodnih površina i pešačkih staza oko hrama, pa su definisane zone zelenila sa dečijim igralištem, na koje je planirano postavljanje tartan podloge.
Projektom su predviđeni i radovi na saobraćajnici koji podrazumevaju pripremne i zemljane radove, izradu kolovozne konstrukcije, sistema za odvodnjavanje i saobraćajne signalizacije. Tenderom su predviđeni i radovi na rasveti.
Vrednost tendera iznosi 34.687.000 dinara.
Prijave na tender moguće su do 25. avgusta.
ekapija.com/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti