Претрага
Претрага
Close this search box.

PMF: Budućim srednjoškolcima obezbeđene besplatne pripreme za malu maturu

Foto: gradnja.rs/Facebook
U periodu od 13. do 17. juna svi učenici osnovnih škola širom Srbije moći će da učestvuju u “Nedelji male mature na PMF-u”, odnosno da pohađaju besplatne pripreme za malu maturu i to iz: matematike, fizike, hemije, biologije i geografije, saopšteno je sa tog novsadskog prirodno-matematičkog fakulteta (PMF).

Pripreme će se održavati onlajn, preko platforme koja omogućava istovremeno učešće i do 10.000 učenika.

Ove časove će držati iskusni profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Učenici neće biti samo pasivni posmatrači, nego aktivni učesnici ovih časova – moći će u realnom vremenu da rešavaju zadatake i postavljavaju pitanja predavačima.

Svi časovi će biti snimljeni i učenici će moći i odloženo da ih pogledaju.

Učenici, odnosno njihovi roditelji samo treba da se besplatno registruju na portalu na kojem će biti postavljeni linkovi za časove, snimci tih časova, kao i ostali korisni materijali.

Na zvaničnoj stranici Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu https://www.pmf.uns.ac.rs može se naći link koji vodi ka pomenutom portalu.

Svakog dana tokom “Nedelje male mature na PMF-u”, učenici će slušati pripremu za malu maturu iz po jednog predmeta i to:

ponedeljak, 13.6.2022. od 11 časova – fizika;

utorak, 14.6.2022. od 11 časova – matematika;

sreda, 15.6.2022. od 11 časova – hemija;

četvrtak, 16.6.2022. od 11 časova – biologija;

petak, 17.6.2022. od 11 časova – geografija.

PMF u Novom Sadu je prošle godine organizovaopo prvi put pripreme za malu maturu iz matematike, na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada osnovaca.

Pozitivna iskustva i reakcije učenika su nam i bili osnovni motiv da i ove godine držimo ove pripreme i to iz svih oblasti koje se izučavaju na našem fakultetu.

Na taj način želimo da pomognemo osnovcima da što bolje polože malu maturu i upišu željene škole, zaključuje se u pozivu PMF-a.

rtv.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti