Jovana Komazec, Tara i Nađa Drakulić, učenice OŠ “Svetozar Marković Toza”, osvojile su ekipno prvo mesto na nedavno održanom Državnom školskom prvenstvu u Kostolcu.

Ranijih godina su osvajale druga i treća mesta na takmičenjima, ali ih, kako kažu ti rezultati nisu pokolebali da odustanu od svojih snova, već su volja i želja da se dokažu da mogu biti još bolje, učinile da vrednije treniraju, potrude se, te na ovogodišnjem takmičenju podignu pobednički pehar. To su na kraju i ostvarile, u konkurenciji od 30 takmičarki iz uzrasne kategorije sedmih i osmih razreda, koji su dolazili iz Beograda, Niša, Kostolca, Subotice, Sombora i drugih gradova.

– Postoje četiri sprave: preskok, razboj, greda i parter koje treba savladati, a uzimaju se tri najbolja ostvarenja za ekipni rezultat – kaže Nađa Drakulić, učenica osmog razreda. – Takmičarke iz Subotice su nam praktično bile za petama, ali uspele smo da se izborimo i budemo prvakinje.

Jovana Komazec veli da je od šeste godine na parteru, te se u ovoj disciplini najlakše i najbolje snalazi.  – Za školu sam počela da treniram i na drugim spravama, mislim u trećem razredu i nije mi bilo teško i njih da savladam – kaže Jovana, koja je sedmi razred. – Kada želiš nešto da uradiš, moraš da se potrudiš. Pred takmičenje imamo tri puta nedeljno treninge, a i na časovima fizičkog stignemo da vežbamo. Odličan je osećaj biti prvak države u sportu koji najviše voliš.

Zlatne devojke su od malih nogu u svetu gimnastike, a sestre Tara i Nađa Drakulić u porodici imaju tatu, koji je gimnastičar i koji ih je vodio sa sobom na treninge. Tako su i zavolele taj sport. Tara Drakulić je inače na državnom školskom takmičenju, osim pobedničkog pehara osvojila i drugo mesto, u pojedinačnoj kategoriji.

– Prethodno smo imali Okružno takmičenje, pa Međuokružno i svaki put su naše učenice bile prve, te se tako i plasirale na Republičko školsko

takmičenje – kaže profesor fizičkog vaspitanja u OŠ “Svetozar Marković Toza” Dobrina Selaković, koja je inače i trener gimnastičarkama u školi. –  Ekipu nam čine četiri devojčice, a na kraju se uzimaju tri najbolja rezultata. Mi smo imali čak i peh, da nam se jedna članica ekipe povredila, te nije mogla ni da učestvuje. Tako su njih tri morale same da se izbore za najbolje rezultate, a ja sam izuzetno ponosna na to što su na kraju i uspele, pored jake konkurencije.

Profesorica Selaković ističe da su devojčice izuzetno savesne i odgovorne, o čemu svedoče i njihovi odlični rezultati koje ostvaruju u školi. One kažu da mogu da postignu sve kada lepo rasporede dan i svoje vreme, te postižu i ostale školske obaveze, a pored svega im ostane vremena i za druženje sa vršnjacima.

Dnevnik.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
nk_nk
26/04/2021 18:35

C E S T I T K E!!!!