Počela 27. Skupština Grada Novog Sada, na redu 102 tačke. Vučević: Polako se približavamo nekada nezamislivom podatku da Novi Sad može da ima 40 milijardi dinara u budžetu grada. Prvu godinu mog mandata budžet je bio 20 milijardi dinara. Vozači GSP-a će početkom 2023. imati platu 100.000 dinara. Nadamo se da će i vaspitačicama rasti plata

Foto: nsuzivo.rs

U toku je 27. Skupština Grada Novg Sada na kojoj se raspravlja o 102 tačke dnevnog reda. Skupštini Grada prisustvuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji ističe najvažnije tačke.

-Teško je pričati o najvažnijim tačkama, ali one koje su bitne su svakako završni račun za 2021. i Predlog odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu. Završni račun za 2021. godinu je bio 34 milijarde 474 miliona dinara, do sada rekordni budžet u istoriji grada. Prihodi i primanja koji su ostvareni su 34 milijarde i 800 miliona dinara – istakao je prvi čovek Novog Sada.

On je uporedio budžet sa budžetom iz 2020. godine, gde je ostvareno više od 3 milijarde dinara prihoda i primanja.

– Podneću izveštaj za celu deceniju od 2012. godine, kada sam izabran. Ovi prihodi u 2021. su veći za 12 milijardi dinara. Što je značajan pomak i dobar pokazatelj u kojem se pravcu Grad kreće. Što se tiče rashoda i izdataka potrošeno je nešto više od 30 milijardi dinara. Na kapitalnu potrošnju u 2021. godinu potrošeno je 9 milijardi dinara – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je dodao da je ostvaren suficit u budžetu Grada u iznosu od 3 milijardi dinara.

-Dve milijarde dinara su već raspoređene kroz odluku o budžetu za ovu godinu, a kroz odluku o rebalansu raspoređuje se dodatna milijarda. Suficit je manji, a to znači da smo bolje upravljali gradom -naglašava on.

Pred odbornicima će danas biti i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2022. godinu, gde se raspoređuje deo neutrošenih sredstava i koriguju prihodi i rashodi.

-Mi danas izlazimo pred odbornike sa predlogom budžeta od 38 milijardi 450 miliona dinara. Polako se približavamo nekada nezamislivom podatku da Novi Sad može da ima 40 milijardi dinara u budžetu grada. Prvu godinu mog mandata budžet je bio 20 milijardi dinara. Ovo je pobeda Novosađana i Novog Sada, ovo je pobeda privrede i onih koji redovno uplaćuju poreze. I pored dve godine korone, ukrajinske krize, svetske inflacije, mi imamo dobre pokazatelje u kom pravcu se krećemo. Ali, pred nama izazovan period – naglašava Vučević.

Gradonačelnik se nada da će i vozači GSP-a sa povećanjem plata naredne godine dobiti bolje uslove.

-Vozači GSP-a će početkom 2023. imati platu 100.000 dinara. Nadamo se da če i vaspitačicama rasti plata. Sada smo fokusirani da Toplana ima dovoljno gasa. Da imamo tople kuće, ambulante, obdaništa i učionice, ali mi moramo biti racionalniji i umereniji. Ja kao gradonačelnik moram da gledam džep svih Novosađana – istakao je gradonačelnik.

U toku su i investicioni radovi na Toplani koji će trajati nepuna četiri meseca. Gradiće se i dve toplane na Jugovićevu i Mišeluku.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti