Претрага
Претрага
Close this search box.

Počela druga faza radova na izgradnji objekta Kamenica 3, u toku instalacija novog PET skenera

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Kamenicu 3 sa PET centrom, gde je u toku instalacija novog PET CT aparata, koji će omogućiti znatno efikasniju i kvalitetniju dijagnostiku na Institutu za onkologiju Vojvodine, istakavši da će ovaj najsavremeniji aparat početi da radi do kraja meseca.

Mirović je danas obišao i iks-nož, na kojem je od kraja juna, od kada je stavljen u funkciju, izvedeno dvadesetak zračenja, a potom i drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici – za onkologiju, plućne bolesti i kardiovaskularne bolesti.

-Uz pomoć Vlade Srbije uspeli smo da nabavimo najsavremenije medicinske aparate koji će pomoći u terapiji i dijagnostici kod najtežih pacijenata. Završili smo prvu fazu radova i započeli drugu na izgradnji objekta Kamenica 3, koji će koristiti sva tri instituta. Reč je o projektu koji ima izuzetan značaj za naš zdravstveni sistem i koji će obezbediti savremenije i bolje uslove dijagnostike i lečenja pacijenata- istakao je Mirović i dodao da će objekat biti površine 9.500 kvadratnih metara.

On je najavio da bi Pokrajinska vlada u narednih 60 dana, uz podršku Skupštine Vojvodine, trebalo da izdvoji novac i za rekonstrukciju starih objekata sva tri instituta uz uređenje spoljnog dela kompleksa.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović rekao je da je za sve građane izuzetno značajno što je pušten u rad iks-nož, jer pacijenti više ne moraju da idu u Beograd na terapiju.

-Stari PET skener nabavljen je 2009. godine, a sada je u toku montaža novog savremenog hibridnog aparata na kojem će snimanja početi krajem meseca i sve ovo su izuzetno značajni koraci u daljem razvoju sveukupnog zdravstva Srbije i Pokrajine- izjavio je Radovanović i dodao da će završetkom izgradnje kompleksa Kamenica 3 instituti raspolagati prostornim kapacitetima i opremom koji će zadovoljiti potrebe u narednim decenijama.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti