Foto: Grad Novi Sad

Nakon pisanja portala NS Uživo, iz Grada nam stižu lepe vesti- pokrenuta je rekontrukcija igrališta u Dunavskom parku.

-Planirana sanacija oštećenih delova na dečjem igralištu za mesec novembar 2020. godine je u toku. Po osnovu javne nabavke dečjih igrališta koja je pokrenuta u tekućoj godini, u prvom kvartalu 2021. godine predviđena je kompletna rekonstrukcija ovog dečjeg igrališta- zamena sprava i postavljanje adekvatne podloge na predmetnoj lokaciji, u skladu sa uslovima Zavoda i prema odredbama Pravilnika o bezbednosti na dečjim igralištima- stigao je odgovor iz kabineta gradonačelnika.

Foto: Grad Novi Sad

Svi radovi koji se budu izvodili biće u skladu sa uslovima koje izdaje nadležni Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, navode iz kabineta gradonačelnika Vučevića. Površina je očišćenja od suvog lišća, uklonjena je nebezbedna klackalica, a radnici vredno uklanjaju i oštećenja na toboganu.

Na radost najmlađih sugrađana, novo igralište kojeg su dostojni i koje će im pružiti bezbednu i srećnu budućnost igranja biće uskoro urađeno. A mi odrasli, hajde da sačuvamo novo igralište kako bi se deca što duže radovala.

Autor: Ivona Karan

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mama
20/11/2020 13:09

Molimo da se ne dira pesak kao podloga na igralistu. Ne stavljajte one kocke od cega god da su. Pesak je prirodan materijal u kome se deca igraju cele godine i zaista im pruza uzivanje.
Inace, svaki dan provodimo na predmetnom igralistu i zaista ne zelimo jos betona i vestackih materijala. Hvala.

Vesna
20/11/2020 21:19

Eeee baš me obradovaste. Moji unuci su već porasli ali igrali se u tom parku u pesku. Ne dirajte pesak ni slučajno jer deca uživaju u istom praveci svašta nešto. A valjalo bi ga malko proširiti, mali je baš. U svakom slučaju, hvala novinarima.

Ivana
21/11/2020 08:34

Bolje su kocke nego pesak,prvo da zivotinje ne vrse veliku i maly nuzdu u tom pesku,drugo po kisi se pesak natopi i pretvori u blato.Po hladnom vremenu je mnogo bolje kada su kocke,i bilo bi dobro da igraliste nekako bude bar nekim delom ogradjeno i dobro osvetljeno kako se uvece ne bi skupljali “veliki” .