Претрага
Претрага
Close this search box.

POČELA XLIX SKUPŠTINA GRADA Na dnevnom redu 41 tačka! Razmatraće se izgradnja PARKA NA TELEPU, VRTIĆA U LEDINCIMA – ovo su glavne teme koje će odbornici razmatrati

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Odbornici grada Novog Sada trenutno razmatraju ukupno 41 tačku dnevnog reda XLIX Skupštine grada Novog Sada

Pre početka sednice, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obratio se novinarima predstavivši glavne tačke dnevnog reda o kojima će se zasedati.

Kako je napomenuo, najviše će biti reči o planskim aktima.

1.Predlog odluke izmene i dopune generalne regulacije na prostoru u zapdnom delu grada na Telepu

-U pitanju je postupak kojim bismo krenuli dalje sa izradom planskih dokumenata, kako bi Telep dobio park površine 1,1 hektar, slične veličine kao kod Spensa – istakao je gradonačelnik.

2.Predlog odluke izmene i dopune generalne regulacije zelene staze  na trasi bivše pruge Novi Sad- Beočin

– Na taj način stvaramo transformaciju železničke pruge Petrovaradin- Beočin u zelenu stazu. Mislim da je to važno za budućnost, da ta trasa bude biciklistička i pešačka staza, i da u budućnosti stvaramo mogućnost da se petrovaradinsko podgrađe pretvori u pešačku zonu, da bude prostor sa kafićima, restoranima, suvenirnicama, hostelima i drugim sadržajem. Biće značajno da imamo i biciklističku stazu od Petrovaradinu ka Bečinu – naveo je on.

3.Predlog odluke izmene i dopune generalne regulacije naseljenih mesta Ledinci i Stari Ledinci

-U pitanju je građevinsko područje za lokalitet nove predškolske ustanove, kapaciteta pedesetoro dece. Mi smo već rekonstruisali vrtić u Ledincima i obezbedili dodatne kapacitete. Drago mi je da Ledinci imaju potrebe za proširenjem kapaciteta.

4.Izveštaj gradskog štaba za vanredne situacije 

Štab je doneo devet zaključaka i dve preporuke, koje smo potom realizovali. Plan rada za ovu godinu će biti na dnevnom redu Skupštine.

5.Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije rekreativnog područka Štrand „Kabel“ – lokalitet zelene površine uz područje Štranda

U pitanju je izgradnja verskog objekta sa uređenjem zelene površine.

6.Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije poteza Kineska Četvrt

Lokalitet Memorijalnog centra bio bi posvećen žrtvarama Racije 1942. godine

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti