Претрага
Претрага
Close this search box.

Počele pripreme za izgradnju 10. Kulturne stanice: Ruše se barake na Novom naselju (FOTO)

Foto: Gradske info

Na Novom naselju na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna započeto je rušenje baraka, umesto kojih će se graditi 10. novosadska Kulturna stanica „Novo naselje“.

Kako ističu iz Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove, rušenje dva predviđena objekta na ovoj parceli počelo je 27. novembra. Radni nalog za ovo rušenje dobila je firma „Suša“ iz Veternika, koja je angažovana da prvo obavi pripremne radnje, kako bi mogli kasnije i da sruše pomenute objekte.

Ugovor o rušenju objekata za potrebe Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove zaključen je 13. juna.

Za sada je uraćena demontaža krovnog pokrivača bagerom, nakon čega sledi rušenje zidova. Zatim  se ruše temelji i niveliše teren.

Podsećamo da je Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove Novi Sad, pre jedno nedelju dana raspisala je javni poziv za izgradnju ove Kulturne stanice.
Foto: Gradske info

Nova kulturna stanica sadržaće veliku i malu multifunkcionalnu salu za projekcije, koncerte, predstave i slične manifestacije. Takođe, posedovaće i muzički studio, izložbeni prostor, prostore namenjene radionicama, predavanjima, ali i biblioteku.

Predviđena je i garaža u nivou suterena, a u letnjim mesecima krovna terasa koristiće se za aktivnosti na otvorenom. Procenjena vrednost iznosi 720.404.000 dinara, a rok za prijavu na konkurs je 4. decembar.

Lokacijski uslovi za izgradnju ovog objekta izdati su krajem novembra 2020. godine, a kulturna stanica nalazi se i u Generalnom urbanističkom planu Novog Sada.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti