Претрага
Претрага
Close this search box.

Počeli Dani električnih vozila, testirajte najsavremenije električne automobile na Novosadskom sajmu. Vučević: Postoji jasan razlog zašto su Dani električnih automobila u Novom Sadu, koji jedan od najsnažnijih centara IT industrije u našoj državi (FOTO)

Foto: Ilustracija/ nsuzivo.rs

Najsavremeniji električni automobili danas su svečano predstavljeni na manifestaciji „Electric vehicles days“ – EV Days na Novosadskom sajmu.  Manifestacija EV Days traje danas i sutra i svim zainteresovanim posetiocima pružiće mogućnost da se upoznaju sa najnovijim tehnoliškim dostignućima elektromobilnosti

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju i tom prilikom istakao da su ovakvi događaji bitni za Novi Sad.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Za samo godinu dana uspeli smo da organizujemo dva sajma, a pogledajte koliko se promenila situacija u svetu. Prošle godine smo se okupili, nadali se i borili da li izlazimo konačno iz korone, a onda je sve otišlo u nekom drugom pravcu i dobilo potpuno neku veću dramaturgiju. U kontekstu ovog sajamskog događaja vidite koliko se svet menja na polju energetske bezbednosti, energetike i tehnologije, nauke i ekologije. Ovo daje zapravo organizatorima da su dobro predvideli da ovakva manifestacija treba gradu i državi – istakao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On dodaje i da je sve vrlo impresivno i da postoji jasan razlog zašto su Dani električnih automobila upravo u Novom Sadu.

– Postoji veoma jasan razlog zašto su Dani električnih automobila upravo u Novom Sadu, koji jedan od najsnažnijih centara  IT industrije u našoj državi, snažan univerzitetski centar, ali i grad koji ima Naučno-tehnološki centar sa centrom za veštačku intaligenciju, koji gaji i čuva pronalazački i avanturistički duh – rekao je gradonačelnik.

On je napomenuo da je činjenica da se kod nas u državi, tačnije u Pančevu u kompanije ZF proizvode delovi koje se upotrebljavaju u najsavremenijim i najvećim automobilskim brendovima.

U toku trajanja dvodnevne manifestacije „EV Days“, biće organizovano 6 stručnih panela koji su posvećeni električnim i hibridnim vozilima, razvoju infrastrukture za punjenje vozila, kao i izvoru električne energije za punjenje i proizvodnju baterija i softvera.

U dvorištu Novosadskog sajma posetiocima će za testiranje biti dostupni Mercedes EQC, Volkswagen ID.3 i Volvo xc 40 Full charge.

Organizatori manifestacije su kompanija Ninamedija i Fakultet tehničkih nauka, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma.

Ulaz na manifestaciju je besplatan.

Zorica Topić

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага