Претрага
Претрага
Close this search box.

POČELI “DANI SOCIJALNE ZAŠTITE” U NOVOM SADU – Đurić: Sistem socijalne zaštite je jedan od najvažnijih stubova države, a samim tim i lokalne samouprave (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, prisustvovao je otvaranju nacionalne konferencije sa međunarodnim učešćem „Dani socijalne zaštite”, koja  je održana u amfiteatru Spensa.

Pored gradonačelnika Đurića, konferenciji su prisustvovali i drugi eminentni stručnjaci iz oblasti socijelne zaštit: Jelana Zorić, direktorka Centra za socijalni rad Novog Sada, dr Marina Vidojević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Maja Rajić, pokrajinski sekretar za socijalnu zaštitu, demografiju i ravnopravnost polova i drugi.

Prisutnima se na početku obradila direktorka Centra za sociljalni rad Jelena Zorić, koja je istakla da je ponosna što je konferencija prepoznata kao značajna za široke narodne mase.

-Kada vidim ovaj prizor moram da kažem da mi je puno srce. Mislim da će ovo biti korisno i značajno iskustvo za sve nas. Ovu konferenciju, koja ima međunarodni značaj, podržao je “Moj grad”. Ove godine sa nama su kolege iz Sarajeve, Banja Luke, Makedonije, Berlina… Oni su naši dugogodišnji saradnici, saradnja sa njima postaje stvar tradicije. Mi imamo čime da se ponosimo. Toliko toga imamo da pokažemo, a mislim da smo često skromni. Grad Novi Sad podržava ne samo Centar, već i udruženja koja se bave sličnim aktivnostima. Značaj ovakve konferencije je u tome što iz godine u godine slušamo da smo mi nevidljivi heroji. Volela bih da izađemo iz tog narativa, da postanemo vidljivi, da bismo pokazali šta sve radimo, da bi se steklo poverenje koje je u jednom momentu kod građana poljuljano. Slogan konferencije je “Da znanje i struka predvode” – mislim da ne treba da ustuknemo! U današnje vreme svi nekad kritikuju i ocenjuju  naš rad. Kako protiv toga? Samo znanjem i strukom možemo da ojačamo naše dostojanstvo i upozunamo šta sve umemo i znamo – istakla je Zorić

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić osvrnuo se na značaj socijalne zaštite za celo društvo i najavio unapređenje uslova za rad, koje je osnova za dalji razvoj struke.

– Za Grad Novi Sad jedan od prioriteta je unapređenje ustanova socijalne zaštite, jer one su nosioci raznih aktivnosti. To pre svega podrazumeva unapređenje vaših uslova rada i napredovanje. Taj posao mogu da rade samo stručni, posvećeni, odgovorni ljudi koji su spremni da žrtvuju sebe da bi spasili druge. Sistem socijalne zaštite je jedan od najvažnijih stubova države, a samim tim i lokalne samouprave– rekao je gradonačelnik.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti