POČELI RADOVI NA KEJU Uređuju se obloge od tartana u dužini od 4,1 km staze za trčanje (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Beogradski i Sunčani kej duž Dunava simbol su Novog Sada i „kapija“ na ulaznom pravcu iz Petrovaradina, jedno od najlepših šetališta duž celog toka Dunava. Grad Novi Sad je kej sa novosadske strane uredio u savremen prostor namenjen sportu, rekreaciji, razonodi i drugim vidovima angažovanja slobodnog vremena, koji je potrebno kontinuirano održavati u cilju očuvanja ove vredne celine.

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije finansira realizaciju projekta Uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu u iznosu od 127 miliona dinara.

U okviru ovog projekta biće realizovani radovi na zameni obloge od tartana uz delimičnu popravku ivičnih elemenata i podloge, u dužini od 4,1km staze za trčanje na Sunčanom i Beogradskom keju, od kanala DTD do „Mornarice“ u Novom Sadu.

Foto: Grad Novi Sad

Teren za mali fudbal na Sunčanom keju dobiće novu travu i rekvizite, a biće izvedeni radovi i na popravci ograde i zameni sigurnosnih mreža. Ugovorom su obuhvaćeni i radovi na dva teniska terena na kojima će se izvršiti liniranje, kao i radovi na dva dečija igrališta koja se nalaze kod Veslačkog kluba „Danubius“ na kojima je planirana zamena podloge i rekvizita.

Na dve teretane na otvorenom u neposrednoj blizini kompleksa „Đačkog igrališta“ biće izvedeni radovi na postavljanju nove sigurnosne podloge, kao i postavljanje novih rekvizita.

Foto: Grad Novi Sad

Pripremni radovi duž Sunčanog keja započeti su juče, na delu od „Mornarice“ do Štranda. Projekat će se realizovati fazno, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, a završetak se očekuje do kraja tekuće godine, javljaju iz Grada.

nsuzivo.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
VS.NS
30.09.2023 09:33

Sredite smrad kod željinog mosta džaba vam sve staze kada nocu ne može da se diše. Posle 24h otvaraju velika vrata na postrojenju za ispumpavanje i smrad je nepodnošljiv. Celo leto smo morali da spavamo sa zatvorenim prozorima.

Gost
Dora
30.09.2023 18:21

A kada ce da se napravi biciklisticka i pešačka staza duž kanala ,da bi mi sa Salajke mogli da stignemo do Sunčanog keja laganom šetnjom ili biciklovima.O tome je bilo nešto malo reci ali je brzo sve utihnulo.

Gost
Zoja
01.10.2023 12:50

Konačno

Gost
Aleksandar
01.10.2023 16:44

127.000.000 din podeljeno sa 4.500 metara je 28.000 din po dužnom metru tartana??!!! Od čega je, od zlata??

Povezane vesti