Претрага
Претрага
Close this search box.

Počelo međunarodno prvenstvo u šahu – na turniru učestvuje 440 takmičara iz 44 zemalje

Foto: Grad Novi Sad
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja 2. Međunarodnog otvorenog prvenstva u šahu „Srbija šah open 2022″ koji se održava u Novom Sadu do 6. jula.

– Velika mi je čast što je Novi Sad domaćin 2. Međunarodnog otvorenog prvenstva u šahu „Srbija šah open 2022″. To je još jedno veliko i važno takmičenje koje će biti održano u našem gradu, i uveren sam da ćemo i ovaj put opravdati epitet dobrog domaćina. Ugostićemo šahiste iz celog sveta koji će imati priliku da upoznaju naš grad i našu zemlju, i da uživaju u druženju i razmeni međusobnih iskustava. Želim da se u ime Grada Novog Sada zahvalim Šahovskom savezu Srbije na uloženom trudu da ova manifestacija bude realizovana prema najvišim standardima – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Foto: Grad Novi Sad

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je poželevši takmičarima da sve protekne u dobrom raspoloženju i zanimljivoj igri, proglasio prvenstvo otvorenim.

– Narednih dana nas očekuju sjajne šahovske partije, a naš šahovski velemajstor Aleksandar Inđić je najbolje plasirani takmičar od koga sa razlogom očekujemo najbolje rezultate- rekao je Dane Basta.

Predsednik Šahovskog Saveza Srbije Dragan Lazić je rekao da ove godine na turniru učestvuje 440 takmičara iz 44 zemalje, a takmičenje se odvija u dve grupe – „Masters” n „Amateurs”, uključujući sve uzraste od pionirskog i juniorskog do seniorskog i veteranskog.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti