Претрага
Претрага
Close this search box.

POČELO OBELEŽAVANJE „NEDELJE CRVENOG KRSTA” U NOVOM SADU: “Kroz jednostavna humana dela pojedinac svojim gestom može učiniti svet boljim mestom za život” (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić sastali su se sa predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta povodom 8. maja – Svetskog dana Crvenog krsta. U okviru delegacije, u Gradsku kuću došli su predsednik Crvenog krsta Novog Sada pukovnik dr Bratoljub Brkljača i sekretar te organizacije dr Dragan Lazić sa sedam mladih volontera i njihovim instruktorom.

– Važno je da svi shvate, da kroz jednostavna humana dela, pojedinac svojim gestom i dobrom voljom može učiniti svet humanijim i boljim mestom za život. Smatram da su zaposleni i volonteri Crvenog krsta stub humanosti u našem društvu i dugujemo im veliku zahvalnost za svu njihovu posvećenost i požrtvovanost. Grad Novi Sad je do sada sa organizacijom Crvenog krsta realizovao brojne akcije, a nedavno smo bili zajedno i na svečanosti povodom obeležavanja 143 godine rada Crvenog krsta u Novom Sadu. Konkretno, u ovoj godini, za programe te organizacije izdvajamo sredstva u vrednosti od 65 miliona dinara i nastavićemo da podržavamo njihove mnogobrojne projekte – rekao je gradonačelnik Đurić.

Foto: nsuzivo.rs

Predsednik Crvenog krsta Novog Sada dr Bratoljub Brkljača je istakao da je danas ujedno otpočela i „Nedelja Crvenog krsta” koja će trajati do 15. maja i koja ima moto „Sačuvajmo humanost”, dok je sekretar Lazić naglasio uspeh mladih volontera.

– Ponosni smo što su baš naši, novosadski volonteri zauzeli prvo mesto na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći, prošle godine u Beogradu. Zahvaljujući njihovoj pobedi, Crveni krst Novog Sada je dobio priliku da bude ovogodišnji organizator Državnog takmičenja 13. i 14. septembra 2024. godine, najmasovnije manifestacije koju organizuje Crveni krst Srbije – rekao je sekretar Lazić.

Foto: nsuzivo.rs

Ova nedelja će u Novom Sadu biti obeležena promocijom rada Crvenog krsta Novog Sada, a tim povodom planirane su mnogobrojne aktivnosti. Imeđu ostalog, u saradnji sa Ginekološko – akušerskom klinikom biće realizovana akcija Paket za novorođenu bebu, zatim, izložba „Crveni krst Novog Sada kroz tri veka humanosti”, kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi, podela igračaka deci čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje, a biće obeležen i 11. maj – Nacionalni dan Dobrovoljnih davalaca krvi.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti