Претрага
Претрага
Close this search box.

Počeo 13. međunarodni ONKOLOŠKI KONGRES u Novom Sadu – Učestvuje više od 300 lekara

Foto: TONS

Danas je otvoren 13. međunarodni onkološki kongres, na kome učestvuje više od 300 lekara, od čega 20 iz inostranstva.

Kongres se održava u zgradi Rektorata u Novom Sadu, u organizaciji Francusko-srpskog onkološkog udruženja, Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i Instituta za onkologiju Vojvodine, i traje do 3. marta.

“Prva sesija govori o izazovima na koje treba da odgovori nauka u narednih 20 godina kada je u pitanju onkologija. Sutra kreće sesija vezana za imunoterapije, a imaćemo i one klasične sesije vezane za tumore dojke i gastrointestinalne tumore”, kazao je Popović.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici Zoran Radovanović rekao je da je ovogodišnji kongres mogućnost za razmenu iskustava sa kolegama iz inostranstva.

“Što se tiče medicinske opreme, na Institutu za onkologiju smo posebno ponosni na X nož koji smo dobili pre godinu i po dana, tri aparata za magnetnu rezonancu, pri čemu nam i u junu stiže novi aparat 3-tesla i u aprilu novi mamograf, pa smo tehnički sposobni da zbrinemo sve onkološke pacijente”, kazao je Radovanović.

Prvi kongres organizovan je 2009. godine kao rezultat rada dr. Darjane Jovanović sa Instituta za onkologiju Vojvodine i dr. Žan-Pjera Loca iz bolnice Tenon u Parizu.

Novosadski onkološki kongres poslednjih godina postao je najveći i najposećeniji skup tog tipa u Srbiji, sa sve većim brojem učesnika.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti