Počeo konkurs za smeštaj studenata iz društveno osetljivih grupa

Foto: Gradske Info
NOVI SAD – Danas je zvanično otvoren konkurs za domski smeštaj namenjen studentima koji pripadaju društveno osetljivim grupama. Ovaj konkurs će biti otvoren do 3. oktobra, pružajući studentima širom zemlje priliku da ostvare pristup kvalitetnom smeštaju tokom svojih studija.

Smeštaj u studentskim domovima je od vitalnog značaja za mnoge studente, a ovaj konkurs je posebno usmeren ka podršci studentima iz društveno osetljivih grupa. Ove grupe obuhvataju studente iz materijalno ugroženih porodica, jednoroditeljskih porodica, studente bez roditeljskog staranja, studente iz grupe rekonvalescenata sa invaliditetom, studente romske populacije, kao i studente iz izbeglih i raseljenih porodica.

Takođe, izdavanje uputa za smeštaj brucoša koji su ostvarili pravo na smeštaj u studentskim domovima započelo je danas.

Naglašavamo da je interesovanje za smeštaj u studentskim domovima izuzetno veliko, što je jasan indikator značaja ovog programa. Pravo na smeštaj u Novom Sadu ostvarilo je 326 studenata, u Zrenjaninu 46, dok je u Somboru 21 studenata ostvarilo isto pravo.

Cene smeštaja su pristupačne i prilagođene budžetima studenata. Mesečne cene za smeštaj počinju od 2.700 dinara za prvu kategoriju soba, dok su sobe druge kategorije dostupne po ceni od 2.150 dinara mesečno.

Ovim konkursom se pruža prilika za obrazovanje onima koji se suočavaju sa izazovima i teškoćama u svakodnevnom životu i pozivamo sve kvalifikovane studente da iskoriste ovu šansu za pristojan i pristupačan smeštaj tokom svog studiranja.

Prijave se primaju do 3. oktobra, pa vas podsećamo da ne propustite ovu dragocenu priliku. Za više informacija o uslovima i procedurama prijave, obratite se nadležnim institucijama ili posetite zvanične internet stranice univerziteta.

Studiranje treba da bude prilika dostupna svima, bez obzira na njihovu društvenu poziciju i ovaj konkurs je korak ka ostvarivanju tog cilja.

vojvodinauzivo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti