Претрага
Претрага
Close this search box.

Početkom naredne godine imaćemo DVE NOVE PODZEMNE GARAŽE U CENTRU GRADA! Pogledajte trenutno stanje na gradilištima u Modeninoj ulici i kod Banovine (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novi Sad će od naredne godine imati dve nove podzemne javne garaže u centru grada čiji radovi su uveliko u toku

Na podzemnoj garaži kod Banovine izlivena je gornja ploča garaže koja je skoro u nivou sa okolnim ulicama, a trenutno se radi unutrašnjost garaže.

Današnja fotografija koja prikazuje stanje na gradilištu, prikazana je ispod.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kapacitet garaže biće 167 parking mesta, koji će biti raspoređen u dva nivoa ukupne površine 6.610 metara kvadratnih. Od ukupnog broja, devet parking mesta biće namenjene za osobe sa invaliditetom, dok će osam mesta biti za električna vozila, opremljeno adekvatnim punjačima.

Ulaz u garažu biće na uglu Ulice Žarka Zrenjanina i Ulice vladike Platona. Radno vreme biće 24 časa, uključujući i vikende i praznike.

Radovi su planirani do kraja ove godine, nakon čega će se pristupiti uređenju zelene površine iznad garaže, a celokupan projekat trebalo bi da bude gotov početkom 2024. godine.

Od naredne godine podzemna garaža u ulici Modena biće na raspolaganju svima koji budu dolazili u Novi Sad

Trenutno se vrši kompletan iskop glavnog objekta i betoniranje konstrukcija garaže kraj čuvene Tanurdžićeve palate u novosadskoj ulici Modene.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prilikom obilaska podzemne garaže u Modeninoj ulici govorio je o aktuelnim radovima istakavši tom prilikom kada će biti završena.

– Što se tiče radova u Ulici Modene, sve teče kako je i ugovoreno. Očekujemo, prema dinamici kojom se odvijaju, da ćemo na leto ove godine krenuti da radimo parter Modene. Za to vreme će otpočeti unutrašnji radovi gde će biti natkrivena garaža i onda ćemo u martu ili aprilu 2024. godine imati garažu kao parking za sve građane koji budu dolazili u Novi Sad i u centar grada – rekao je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Podzemna javna garaža “Modena” je osmišljena da zajedno sa garažom “Banovina” omogući lakše parkiranje u centru Novog Sada. Prostiraće se na 9.575 m2 (bruto površina), dok je površina u osnovi 3.169 m2. Ukupan broj parkinga za putnička vozila je 268.

Na etaži -1 u jugozapadnom delu garaže predviđeno je uređenje ukupno 8 mesta za parkiranje električnih vozila. Za njih su obezbeđeni uređaji kojima se takva vozila pune električnom energijom.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Tina
12.04.2023 17:25

Napravite garaze i na Novoj Detelinari tamo su isto toliko ,pa i vise potrebne

Povezane vesti

Претрага