Foto: Pexels

Jednostavno se pravi, a može ublažiti ovaj čest problem.

U prelaznim periodima kosa je više nego inače sklona opadanju, a ovo posebno može biri problem ako imate problema sa tankim illi slabim vlasima.

Ruzmarin obiluje antioksidansima, koji pomažu u neutralizisanju oštećenja od slobodnih radikala na vlasištu i kosi. Pored sezonskog, prirodni gubitak kose najčešće se javlja usled procesa starenja, kada se folikuli skupljaju i počnu da proizvode tanju kosu sa kraćim životnim vekom. Međutim, postoje i određeni načini da usporite proces opadanja kose pa da čak i ubrzate njen rast. Istraživanja pokazuju da je ruzmarin prilično dobar u datom procesu, velikim delom i zbog povećanja cirkulacije.
Recept za vodu od ruzmarina:

U veću šerpu dodajte 5 šolja vode, a zatim stavite 5 grančica ruzmarina. Potom ukljucite ringlu na srednje jaku tempersturu. Ostavite da provri, pa ostavite tečnost da ključa još 15 minuta. Nakon toga, isključite ringlu i ostavite da odstoji još 25 minuta.
Vodu od ruzmarina ćuvajte na sobnoj temperaturi i na mračnom mestu.

Četvrtinu šolje stavite u bočicu sa raspršivačem ili posudu jer ćete je koristiti kao poslednje ispiranje vodom kada perete kosu. Potrebno je da tečnost prelijete po vlasištu ili je poprskate i umasirate u teme. Potrebno je da je koristite oko 3 meseca.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments