Претрага
Претрага
Close this search box.

POKRAJINSKA VLADA DODELILA 84 UGOVORA! Vrednost svih investicija za ovu godinu biće 90 miliona dinara. Panovski: Nastojimo da odgovorimo na realne i konkretne zahteve poljoprivrednika (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Pokrajinska vlada sprovela je dva konkursa – prvi konkurs namenjen je za sufinansiranje biljne proizvodnje u zaštićenom prostoru, a drugi je bio namenjen za opremu, mašine i sredstva za proizvodnju namenjena za organsku poljoprivredu. Ukupno je zaključeno 84 ugovora

Na prvi konkurs za nabavku, finansiranje konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju dodeljeno je 66 ugovora. Pokrajinska vlada je iz budžeta izvdvojila 52 miliona dinara. Ukupna vrednost svih investicija koje će na taj način biti podržane u ovoj godini iznosi preko 90 miliona dinara. Za drugi konkurs podeljeno je 18 ugovora.

Foto: nsuzivo.rs

– Danas smo imali zadovoljstvo da zaključimo dva konkursa iz ove godine. Prvi konkurs namenjen je razvoju biljne proizvodnje u zaštićenom prostoru, a drugi je bio namenjen za opremu, mašine i sredstva za proizvodnju namenjena za organsku poljoprivredu. Oba konkursa su nam bila vrlo važna, s obzirom na klimatske promene i sve što se dešava. Ukupno smo zaključili 84 ugovora sa 84 poljoprivredna gazdinstva. Ukupna vrednost za plastenike iznosi preko 90 miliona dinara, a za organsku proizvodnju preko 15 miliona. Od toga preko Pokrajinske vlade  i Pokrajinskog sekretarijata za za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržava bespovratna sredstva od 2 miliona dinara za plastenike i 9 miliona dinara za organsku proizvodnju. Nastojimo da odgovorimo na realne i konkretne zahteve poljoprivrednika, a veliki broj se prijavio na ove konkurse – rekao je Aleksandar Panovski, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Foto: nsuzivo.rs

– Bavim se organskom poljoprivredom – lekovito bilje. Svaka pomoć koju dobijemo od Vlade, države u ovom slučaju od Pokrajinske vlade znači nam dosta. Smanjimo ulaganja, a to nam je od velikog značaja. Prijavljivao sam se i prošle godine. Planiram i u budućnosti da apliciram – svaka pomoć je dobrodošla. Novac ću uložiti u prikolicu, ona mi je bila preko potrebna. Organska proizvodnja je teška – ima dosta odricanja – rekao je Branko Švonja.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti