Претрага
Претрага
Close this search box.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je više od 120 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je ukupno 120 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi, kako bi se broj grla na području AP Vojvodine poboljšao

– Danas smo prisustvovali potpisivanju ugovora za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini 2023. godine. Za ovaj konkurs, opredelili smo 120 miliona dinara . Maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi jeste 2 miliona, a minimalan iznos 100.000 dinara. Ove godine smo po prvi put uveli nabavku priplodnih grla nazimica i junica. Preko 610 miliona smo opredelili farmerima Vojvodine, a oko 685 farmi je opremljeno našim sredstvima. Iz godine u godinu, broj sredstava podižemo. U 2016. godini krenuli smo sa 30 miliona, a sada smo cifru podigli na 120 miliona dinara – naveo je pomoćnik pokrajinskog sekretara, Milorad Malić i dodao:

Foto: nsuzivo.rs

-Broj grla iz godinu u godinu pada, mi pokušavamo to da zaustavimo ili da podignemo broj. Pokrajinski sekretarijat sa saradnicima, stoji na raspolaganju poljoprivrednicima tokom cele godine, mogu da dođu da se informišu. Ove godine je 35 prijava je bilo neadekvatnih i nepotpunih, te ubuduće molimo poljoprivrednike da se obrate našim stručnim službama na terenu za pomoć.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага