Претрага
Претрага
Close this search box.

POKS, Liga i DSS 10 godina bili na vlasti, a u kampanji tvrde da se gradom pogrešno upravlja

Foto: Ilustracija/Wikipedia

Gotovo polovina stranaka koalicije “Udruženi za Novi Sad”, koje tvrde da se gradom ne upravlja dobro, godinama su bile deo vlasti. Neke četiri, neke osam, a neke čak 10 godina. I niko od njih samovoljno nije napustio koaliciju sa SNS-om, već ih je SNS izbacio, nakon što su odlučili da vode suprotnu politiku.
DS i Liga su do 2012. Novim Sadom u tri navrata vladale punih 12 godina, kada je rasprodata celokupna indutrija i više desetina hiljada Novosađana ostalo bez posla.

Pet funkcija za 10 godina

U vlasti se sa SNS-om najduže zadržao POKS. Oni su s naprednjacima od 2012. Prvo kao SPO, a kasnije kao POKS. Upravljali su Toplanom, Čistoćom, Pozorištem mladih. Imali su članove veća. Tokom tih 10 godina nijednom se nisu žalili na saradnju sa SNS-om, ili neravnopravan tretman, političko šikaniranje, ili bilo kakvu vrstu pritiska. Ti razlozi su se pojavili tek nakon što je SNS odlučio da ih isključi 2022, kada su POKS i DSS u Skupštini Srbije pokušali fizički da se obračunaju s predsednikom države Aleksandrom Vučićem i poslanicima SNS-a, optužujući ih da su izdajnici.
Inače, POKS je pre ulaska u vlast s naprednjacima, bio u koaliciji sa Demokratskom stankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, kada je isečena i nestala cela toplana “Mišeluk” i prateća oprema, ukupne vrednosti od 2,4 miliona evra. DS i POKS su optuživali jedni druge i za krađu 4,5 miliona evra na gradnji Bulevara Evrope, za koju niko nije odgovarao.

Robovanje u foteljama

Liga socijaldemokrata Vojvodine na vlasti je na vlasti sa SNS-om provela punih osam godina. Upravljali su Tržnicom i Vodovodom. Takođe su imali članove gradskog veća i rukovodioce u institucijama i ustanovama. SNS je u februaru 2023. doneo odluku da se zahvali LSV-u na saradnji, nakon što je Liga, u sklopu prestrojavanja za naredne izbore, počela da preti kako će napustiti gradsku koaliciju. SNS je kratko saopštio da nema potrebe da se čeka da Liga u martu 2023. izabere novo rukovodstvo, koje bi onda raskinulo koaliciju, već da će “im prekratiti muke” i odmah ime se zahvaliti na saradnji.
Tokom osam godina LSV u javnost nikada nije iznela nijedan prigovor na saradnju sa SNS-om. Optužbe o lošem vođenju grada, u kojem su učestvovali osam godina, počeli su da iznose tek nakon što su izbačeni iz fotelja.

Loš izborni rezultat eliminisao DSS

U foteljama je najkraće sedeo DSS. I to zato što 2016. nisu uspeli da osvoje dovoljno glasova, pa su ostali ispod cenzusa, i nisu imali odbornike u Skupštini grada. Pre poraza na izborima DSS je imao zamenika gradonačelnika, člana veća i više direktorskih pozicija. Prvi na listi koalicije “Udruženi za slobodni Novi Sad” Miloš Tubić, četiri godine je bio direktor “Tržnice” i ističe da je ponosan na saradnju sa Srpskom naprednom strankom. Kao i njegovi partneri iz koalicije POKS i Liga, i Tubić je o lošem vođenju grada počeo da priča tek nakon što je ostao bez direktorske fotelje.
Nenad Mihajlov

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.05.2024 20:29

Nema veze glasamo za njih! 🙂

Povezane vesti