Претрага
Претрага
Close this search box.

Polaganjem venaca obeležen 7. jul, Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

Foto: JKP "Lisje"
Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, povodom obeležavanja 7. jula – Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, položila je venac na Spomen groblje oslobodilaca Novog Sada na Novom groblju.

Vence su tom prilikom položili i predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, predstavnici Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

– Polaganjem venaca ovde, na Spomen groblje boraca NOR-a, kao i svakog 7 jula, obeležavamo Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma i sa dužnim pijetetom čuvamo sećanje na delo hrabrih julskih ustanika. Naša obaveza je da nikada ne prepustimo zaboravu nadljudske podvige ovih odvažnih ljudi, koji su se hrabro i bez razmišljanja, suprotstavili fašizmu i u toj borbi žrtvovali svoje živote – izjavila je Marinković Radomirović.

– Zahvaljujući njima i njihovim slobodarskim načelima kojima su se vodili u teškim borbama, mi danas znamo da su mir i sloboda neprocenjive vrednosti i preduslov svakog prosperiteta i napretka jednog društva. I zato je naša dužnost da uvek i u svakoj situaciji naglašavamo važnost i značaj slobode, mira, pravde i tolerancije i da time, ali i svojim ličnim primerima, mlade naraštaje podsećamo na to – poručila je predsednica Skupštine Grada.

Dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti