Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Svečani prijem studenata prve godine na Poljoprivrednom fakultetu održan je danas, sa početkom u 10 časova na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Ovo je važan dan u akademskom kalendaru Poljoprivrednog fakulteta koji posvećujemo svečanom prijemu 68. generacije studenata. Posebno nam je drago što ovu svečanost priređujemo posle nekoliko godina, kada nismo bili u mogućnosti zbog epidemije, da to obeležimo na ovaj način. Na početku nove školske godine upisano je 485 studenata, a ove godine imamo povećanje zainteresovanosti za 17% u odnosu na prošlu godinu, što smatramo velikim uspehom. Najveće interesovanje bilo je za smerove kao što su fitomedicina, agroekonomija, veterinarska medicina i pejzažna arhitektura. Možemo da kažemo da ćemo sa ovim brojem studenata obezbediti kontinuitet jedne višedecenijske podrške koju ovaj fakultet pruža našim poljoprivrednim proizvođačima, celokupnoj poljoprivredi i pre svega poljoprivrednoj nauci koja je prepoznata u celom svetu – rekao je za NS Uživo Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Poljoprivredni fakultet pruža svojim studentima mogućnost da nakon završenih studija, dobiju zaposlenje i ostanu da rade na fakultetu. Tako je i jedna od najboljih studentkinja, Jana Mitrović, postala deo kolektiva fakulteta i radi u departmanu za veterinarsku medicinu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ono što je dekan istakao jeste da je su naše njive, oranice, salaši i vinogradi ovde u Vojvodini i da ih ne možemo preseliti u inostranstvo. Svo to bogatstvo bez mladih ljudi koji će upravljati time ne vredi ništa, zato je važno da uz pomoć znanja koje se stekne, mladi brucoši koji će jednog dana postati diplomci, žele da rade i ulažu u našu zemlju.

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments