POLJOPRIVREDNICI, SPREMITE SE Od oktobra popis GAZDINSTAVA, prijave za POPISIVAČE U TOKU

Foto: Pexels

Republički zavod za statistiku objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, za potrebe Popisa poljoprivrede Srbije 2023, na koji mogu da se prijave do 21. avgusta.

Popis poljoprivrednih gazdinstava očekuje poljoprivrednike od 1. oktobra do 15. decembra. U njemu će učestvovati oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora, koji će biti angažovani od 1. oktobra do 22. decembra.

Ko može biti popisivač?

Popisivač treba da ima državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje. Takođe, popisivač ne sme da bude osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Potrebno je znanje rada na računaru i mogućnost pristupa internetu tokom angažovanja, kao što je bio slučaj i za popis stanovništva.

Foto: Pexels

Svaki od njih imaće pre početka popisa organizovanu petodnevnu obuku za organizatore i neposredne izvršioce.

Predviđeno je da po popisivaču bude oko 250 gazdinstava.

Zainteresovani detalje konkursa mogu da vide na sajtu RGZ-a (www.stat.gov.rs) i sajtu Popisa poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs).

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Vidoje
16.08.2023 13:33

Agenda 2030. Ljudi, ne nasedajte. Ovo je polako ostvarivanje onoga ‘necete imati nista i bicete srecni’ bil gejtsa i klausa svaba, pedofila i ekstremnih marksista!

Povezane vesti