Pomozimo Jeleni da sakupi neophodna finansijska sredstva za dijagnostiku u inostranstvu, kontrolne preglede i dalje lečenje

Foto: Ustupljena fotografija

Jelena je devojčica koja kasni u psihomotornom razvoju. Bez utvrđenog razloga kašnjenja. Bez utvrđene dijagnoze.

Zadnje tri godine joj je sve lošije. Doktori su pogoršanje pripisivali osnovnoj bolesti, a do danas nije utvrđeno koja je to bolest.

Jelena je pod jakim infekcijama. Prvo je utvrđena Lajmska bolest u hroničnoj fazi (bakterijska infekcija dobijena ujedom krpelja). Potom je na zahtev roditelja urađena lumbalna punkcija i pronađena je Kandida u likvoru (centralnom nervnom sistemu), kao i povišena antitela za Kandidu u krvi. Invazivna gljivična infekcija za koju je bilo neophodno hitno adekvatno lečenje, koje nije sprovedeno.

Posvećenošću roditelja, utvrđena su i jako povišena antitela na još jednu invazivnu gljivičnu infekciju – Aspergilus. Koja, kao i antitela za Kandidu, nisu značajno opadala ni pored devetomesečne antimikotske terapije.

Nije utvrđeno gde je žarište infekcija, kako bi se infekcije adekvatno lečile. Potrebna je hitna stručna i dodatna dijagnostika.

Dete je zadnjih devet meseci na vrlo toksičnim lekovima, i u velikoj je opasnosti da dođe do oštećenja jetre antimikotskom terapijom – koja je nedelotvorna i neadekvatna za lečenje invazivne infekcije CNS-a Kandidom.

Jeleni je i Konzilijarnom odlukom zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa dijagnostifikovan tumor baze lobanje. Za manje od mesec dana ista zdravstvena ustanova donosi drugu Konzilijarnu odluku da tumora nema. Ali neki lekari i radiolozi tvrde – da tumor postoji. Potrebna je hitna stručna i odgovorna dijagnostika – da se utvrdi da li tumor baze lobanje postoji ili ne, kao i hitna operacija ukoliko postoji.

Jelena i njeni roditelji čekaju dan kada će konačno da dođe do osnovne dijagnoze, započne lečenje i dođe do izlečenja. Oni sanjaju o tome da dočeka dan u kom će da se probudi bez bolova, tamnih podočnjaka, slabosti mišića, bolova u kostima.

Jeleni su neophodna finansijska sredstva za dijagnostiku u inostranstvu, kontrolne preglede, lečenje u inostranstvu, rehabilitaciju u banjskim uslovima, laboratorijske analize u zemlji i u inostranstvu, medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal i medicinka pomagala. Porodica apeluje i poziva ljude dobre volje da finansijski pomognu koliko su u mogućnosti.

Pomozimo Jeleni!

Slanjem SMS poruke 135 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001681284-03

Uplatom na devizni račun: 160-6000001686428-91

IBAN: RS35160600000168642891

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti