Pomozimo Lenki da što pre nastavi sa lečenjem! Novac neophodan za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, BDA terapiju, defektološke i logopedske tretmane

Foto: Ustupljena fotografija

Lenka Anđelković je rođena 12.08.2020. godine u Beogradu. Ona je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je usled komplikacija nastalih pri porođaju ostala bez kiseonika i doživela tešku perinatalnu asfiksiju. Toliko tešku da je jedan od retkih slučajeva koji momentalno bivaju transportovani na dečiju kliniku i postavljeni na sistemsku kontrolisanu hipotermiju.

Produženo je reanimirana a ocena na rođenju je bila 0. U bolnici je provela 50 dana.

Ustanovljeno je kašnjenje u psihomotornom razvoju kao i hipo/hipertonija pojedinih grupa mišića, zbog kojih se Lenka još uvek teško okreće na stomak i leđa, ne sedi samostalno, ne puzi i ne hoda. Sa 2 i po godine starosti, ona još uvek ne govori, a usled oslabljenih refleksa sisanja i gutanja, hranjenje joj je otežano i u najvećoj meri se obavlja pomoću gastrostome.

Uprkos veoma teškom inicijalnom stanju i lošim prognozama, Lenka se do sada pokazala kao veliki borac i zahvaljujući brojnim terapijama i tretmanima koje pohađa, ostvarila je značajan napredak. Lenka svakodnevno pohađa intenzivne fizikalne tretmane, vežba sa logopedima, defektolozima i fizioterapeutima.

Pomaka na bolje ima, ali nedovoljno. Pred Lenkom i njenim roditeljima je dug i neizvestan put. Za njeno stanje ne postoji konkretan lek niti garancije da će oporavak biti potpun. Lenkina porodica želi da istraje u naporima i omogući Lenki što kvalitetniji život.

Medicinski tretmani i terapije prevazilaze njihove finansijske mogućnosti, pa se roditelji ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Lenka što pre nastavila sa lečenjem.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, BDA terapiju, defektološke i logopedske tretmane, za kraniosakralne terapije, hipoterapije, hidroterapije, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, laboratorijske usluge, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Lenki!

Slanjem SMS poruke 91 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001601508-32

Uplatom na devizni račun: 160-6000001608757-13

IBAN: RS351606000001608757-13

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti