Foto: screenshot

Sedmogodišnja Julija Dimitrijević rođena je kao zdravo dete, igrala se sa roditeljima, išla u vrtić, vozila bicikl. Međutim, problemi su nastali 2017. godine. Dete je često bilo bolesno i jednog dana oko je počelo da crveni. U početku se porodica nadala da nije ništa ozbiljno, da je u pitanju obična upala, konjuktivitis, i da će proći.

Lečena je kapima, ali situacija sa očima je bila sve gora, dok nije ustanovljeno da Julija boluje od autoimune bolesti, Reumatoidni Artritis, koji napada sopstvena tkiva, u njenom slučaju oko i uništava ga.

Zatim Julija počinje sa biološkom terapijom – Humira, u nadi za prestanak upale oka. Međutim, ubrzo joj se dijagnostifikuje komplikovana katarakta i iridociklitis, nakon čega ona potpuno gubi vid na oku.

Roditelji saznaju za kliniku u Rusiji gde se leče i operišu slepa deca i ubrzo je kontaktiraju. Dobijaju odgovor da je potreban hitan dolazak i možda zadnja šansa za mogućnost povratka vida specijalnom, ruskom metodom.

Julijini roditelji se nadaju da će pomoć dobrih ljudi dati mogućnost da se Julija leči u Rusiji i tako poveća šansu da ponovo progleda i vrati se normalnom životu kao sva deca. Sredstva se prikupljaju za lečenje, putne troškove, dijagnostičke, specijalističke i kontrolne preglede, medikamente, suplemente i medicinski potrošni materijal, laboratorijske analize i za dioptrijske naočare.

Za Juliju do pobede! Budimo humani!

Foto: screenshot

Pomozimo Juliji!

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments