Pomozimo malom Dominiku da dobije tretman matičnim ćelijama, ali i logopedske i defektološke terapije

Foto: Ustupljena fotografija

Četvorogodišnji Dominik rođen je iz prve, kontrolisane trudnoće. Nekoliko sati po porođaju, u neurološkom smislu uočena je hipotonija, kao i problemi sa disanjem, nije imao razvijen refleks sisanja, i gutanje je bilo mnogo otežano

Provodi 8 dana u jedinici intenzivne nege, gde prima razne terapije, između ostalog i terapiju kiseonikom. Dalji tok razvoja( usporen psihomotorni razvoj).Kasnije je krenuo da puzi, kasnije je prohodao..još nema prvu izgovorenu reč, a ima 4 godine

Dominik, redovno ide na sve potrebne vežbe (logoped, radni terapeut, senzorna intergacija, povremeno odlazi i na fizikalne vežbe, jer je još uvek nestabilan u hodu). Od 8. meseca života gubi mu se kontakt očima, nema pokazni gest, ne reaguje na ime, ne učestvuje u zajedničkim aktivnostima.Tada su krenuli i ostali simptomi do uspostavljanja dijagnoze: Usporen motorički razvoj, kašnjenje u jezično-govornoj komunikaciji, hipotonija, astigm.myopicus comp.o.u., F 84.0 poremećaj iz spektra autizma.

Od svog 4.meseca života, intenzivno kreće na fizikalne terapije( sve dok nije prohodao). Uporedo sa tim vežbama, dete kreće i na intenzivne logopedske tretmane, kao i radnu terapiju.

Takođe, pohađa i MNRI tretman, kao i tretman senzorne integracije. Odslušao je jedan ciklus TOMATIS tretman, i pohađao jedan ciklus neurofidbek . Redovno se prati u poliklinici za decu (kod neuropedijatra), povremeno je potrebno uraditi EEG, urađen je i magnet glave.

Foto: Ustupljena fotografija

Takođe je urađen ADOS(instrument),koji je potvrdio dijagnozu F 84.0 poremećaj iz spektra autizma. Uspeli smo da samostalno finansiramo jedan tretman matičnim ćelijama, ali smo iscrpeli sve resurse, pa se ovim putem obraćamo svim humanim ljudima da pomognu kako bi Domo nastavio lečenje i napredovao. Već nakon prvi tretmana vidi se veliki napredak u svakom pogledu.

Sredstva su mu potrebna za tretman matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, kao i za tretman radnog terapeuta, neurofidbek, povremene specijalističke preglede.Takođe, sredstva su potrebna i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Domu, njegovu prvu reč i napredak!

Slanjem SMS poruke 129 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001515363-59

Uplatom na devizni račun: 160-6000001518333-73

IBAN: RS35160600000151833373

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti