Претрага
Претрага
Close this search box.

“PONOSAN SAM ŠTO DANAS STOJIM OVDE” TOP PET PROJEKATA REALIZOVANIH ZA VREME VUČEVIĆA- Od kolapsa grada do Evropske prestonice kulture (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Grad Novi Sad/Ilustracija

Na predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Miloš Vučević izabran je za mandatara nove Vlade Srbije. Vučević je od strane Novosađana za prvog čoveka Grada biran čak tri puta, što je najviše u istoriji našeg grada, a nakon rezultata pokazanih na drugom gradu u Srbiji, stavljen je na čelo Ministarstva odbrane, kao i Srpske napredne stranke. 

Pozamašna biografija ispunjena je i realizovanim i započetim projektima u Novom Sadu, od kojih vam izdvajamo top pet projekata.

MOST U OKVIRU FRUŠKOGORSKOG KORIDORA

-Ponosan sam što stojim danas ovde i što možemo da se uverimo da ovo nije samo na planovima i mapama, već se zaista dešava. Hvala predsedniku Republike Srbije, ministru Momiroviću i gospodinu Antiću. Ovo će biti i najbrža veza između dva auto-puta, zapadnog dela države, kao i Bosne i Hercegovine, pa i Rumunije- kazao je Vučević u julu 2022. godine na obilasku radova na mostu u okviru Fruškogorskog koridora.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

ČETVRTI MOST U PRODUŽETKU BULEVARA EVROPE

Urbanistički san Novosađana i moderni simbol na Dunavu, na koji se čekalo 60 godina, postao je java za vreme Miloša Vučevića. Presudnu reč za gradnju dala je struka, a prvi obrisi već su vidljivi.

NOVIH 29 INVESTICIJA

Tokom 10 godina na čelu Novog Sada, u grad se slilo čak 29 krupnih investicija, a radna mesta dobilo je 11.500 ljudi. U samo dve godine strani investitori su potpisali sporazume o ulaganju i uložili čak 262,9 miliona evra- Nidek, Kontinental, Beri Kalebo. Činjenice govore da je u Novom Sadu od 2012. do 2019. godine nezaposlenost pala za 54 odsto, tj. sa 29,8 na 13,9 hiljada nezaposlenih.

Foto: nsuzivo.rs / Pavle Pejić

BESPLATNI VRTIĆI I UDŽBENICI ZA PRVAKE

Odlukom tadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića, a sadašnjeg mandatara za Vladu, Novi Sad već četiri godine obezbeđuje sredstva za potpuno besplatan boravak za više od 17.000 dece u vrtićima, a subvencioniše privatne vrtiće. Tako je Srpska Atina postala pionir u Srbiji uvevši nove odluke.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE

Srpska Atina ispunila je svoj san, postavši Evropska prestonica kulture, 2022. godine. Vučevića ideja i borba istrajale su do kraja, a tokom cele godine nizali su se projekti, zabeleživši veliki priliv turista iz zemlje i inostranstva. Obnovljena je i Kineska četvrt i pretvorena u Kreativni distrikt. Novi Sad se tako upisao u istoriju kao prvi grad van EU koji je proglašen za Evropsku prestonicu kulture. Jedinstvena i prestižna titula, smatra se jednim od najvećih evropskih priznanja, svedoči o velikom uspehu Novog Sada.

Ivona Karan

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.03.2024 19:12

Da smo mi normala drzava ti bi bio u mardelju! 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Anon
30.03.2024 20:17

Znaci za 10 godina uspeo je da zapocne dve stvari koje tek “dobijaju obrise” i “postaju realnost” kao i da dovede strane investitore kojima je svakako u interesu jeftina radna snaga i od cijih prihoda samo delic ostaje u Srbiji? Neverovatno!!!

Gost
SNS Uzivo
30.03.2024 21:09

Zapeli sa Nejakim Milosom potpuno ste zaboravili na SNS studente na Filozofskom, ne pitate kako im je, ljudi prvi put vide kampus, e moj SNS Uzivo! 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS Uzivo
30.03.2024 21:22

Milose sramoto jedna… 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS Uzivo
30.03.2024 21:27

Ajde da napisem i nesto pametno, covek nema sli bas nikakvog potencijala i harizme, izabran je zato sto je fikus poput Čaleta dok se odluke donose na nekom drugom mestu, latentni cilj je degradacija funkcije premijera i sistema podele vlasti drzave…

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti