Претрага
Претрага
Close this search box.

POPULARNO LETOVALIŠTE U GRČKOJ PROTIV BAHATIH KUPAČA: Za ovo ćete plaćati kaznu! Evo šta su zabranili

Ostavljanje plažnih rekvizita, uključujući suncobrame, prostirke i ležaljke, a sve u cilju čuvanja mesta na plaži čak i kada ne borave na njoj, postao je pravi neprijatni trend koji se širi kako obalama Jadrana, tako i na plažama Grčke.

Ovaj put, mesna zajednica letovališta omiljenog kod Srba, rešila je da stane na put ovakvom bahatom ponašanju.

Na Fejsbuk stranici gradića Pefkohori, jednog on najpopularnijih letovališta na Halkidikiju, juče je objavljeno obaveštenje u kojem se navodi da je zabranjeno ostavljanje ličnih stvari na plaži radi rezervacije.

foto: Printscreen/Facebook/ΤΟΠΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

Pored grčkog, ruskog, englekog, obaveštenje je napisano i na srpskom jeziku.

“Zabranjeno je ostavljanje ličnih stvari na plaži preko noći, rano ujutru u svrhu rezervacije sunčanih mesta. U suprotnom će biti oduzeto od strane komunalnih redara i budu vraćene samo nakon naplaćivanja kazne”, stajalo je u saopštenju.

Unutar objave, načiju autentičnost se poziva i grčki portal “Voria”, nije navedeno kolika je kazna propisana za pabirčenje plažnih rekvizita radi uživanja.

U razgovorima sa turističkim radnicima iz Pefkohorija, saznaje se da se ovo odnosi uglavnom na ljude koji žive u ovom mestu, a koji na ovaj način obezbeđuju mesto na plaži za sebe ili svoje prijatelje.

– Dešava se da neko postavi svoj suncobran, bilo je čak i šatora ranije, pa da tu sve skladišti, dođe i okupa se par sati i tako stoji ceo dan, ne može niko drugi da dođe. Dakle, ne obični turisti, već oni koji ovde imaju stanove, neki ponekad ustupe prijateljima i gostima, ali u principu, rade istu stvar, ne ostavljaju mogućnost drugima da dođu na to mesto. Srećom, plaže u delu gde se to mahom dešava su veće, ali opet, takvo ponašanje nije na mestu.- kaže izvor Blica.

Kurir.rs/Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti