Članovi udruženja “Novosadska gradilišta” koji stoje iza građevinskog portala i foruma NSBUILD.RS, posetili su danas gradilište stambeno-poslovnog kompleksa Pupinova palata firme Galens, i tom prilikom napravili su reportažu.

Portal nsbuild.rs postoji od 2011.godine, a napravila ga je grupa entuzijasta. Predstavnici ovog medija već gotovo tri godine sarađuju sa novinarima našeg portala.

Poslovno-stambeni kompleks Pupinova palata nalazi se u samom centru Novog Sada, na jednoj od najlepših i najatraktivnijih lokacija u gradu. 
Oivičena Bulevarom Mihajla Pupina sa istočne strane, Ulicom Narodnih heroja, Železničkom ulicom i Trgom mladenaca sa zapadne, Pupinova palata svojim jugoistočnim delom izlazi na Trg Galerija i Ulicu Vase Stajića.

Članovi tima NSBUILD-a imali su priliku da uz stručnu pomoć ljudi iz Galensa obiđu ovaj kompleks i da saznaju sve detalje o izgradnji.

Pogledajte galeriju:

“Najjači utisak je kompleksnost celog projekta, to što smo zavirili u samu organizaciju radova i imali prilike da se upoznamo sa tehnikama i kvalitetom materijala i instalacija koji se primenjuju u izgradnji. Naravno, tu su i stanovi koji se protežu preko celog sprata pri vrhu kule, sa fantastičnim pogledom na panoramu grada. Impresivno je bilo videti u ovoj razmeri koliko je u ceo proces uključeno stručnjaka iz građevisnko-arhitektonoske i geomehaničke struke, uz svu prateću logistiku, a da bi sve funkcionisalo kao jedno skladno i efikasno gradilište. Jasno je da je puno vremena uloženo u planiranje pre početka izgradnje, kao i u proračun dinamike radova”- rekao je Dušan Debeljački iz NSBUILD-a

Dušan je dodao, da se nada da je ovaj događaj početak novog i transparentnijeg odnosa investitora sa njihovim forumom i medijima uopšte, u želji da iz prve ruke prenose informacije sa terena, da iz drugog ugla približe njihovu ponudu i pruže informacije koje javnost zanimaju.

Podsetimo, gradnja Pupinove palate krenula je prošle godine, a kada se završi biće jedna od repernih tačaka u gradu.

Građevinski sektor u Novom Sadu oporavio se u poslednjih nekoliko godina. Trenutno je u izgradnji Promenada, jedan od največih tržnih centara u regionu, a završava se i Žeželjev most, grade se zgrada RTV-a na Mišeluku, naučno-tehnološki park na Limanu, zgrada hitne pomoći na Telepu, te veliki broj stambeno-poslovnih i industrijskih objekata širom grada.

Autor: nsuzivo.rs/nsbuild.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mr M
18/03/2018 19:52

Jedino nisu rekli da je srusena zgrada pod zastitiom drzave da bi gradjevinska mafija nastavila da unazadjuje Novi Sad. Galens je blizak sa ovom vlasti drugi su bili bliski sa prethodnom, ali svima je zajednicko da se gradi bez promisljenog plana.

Sale
18/03/2018 19:59

Sta se desilo sa spomenikom?spomenik koji je tu od 1790god?

Blavak
19/03/2018 12:16
Reply to  Sale

Na forumu NSBuild (link ispod) možete videti gde će biti pozicioniran obnovljen spomenik.
http://www.nsbuild.rs/forum/projekti-u-izgradnji/26499-pupinova-palata-stambeno-poslovni-kompleks?start=740

drazenko
27/12/2019 10:18

sramotno je koliku buku danonocno pravi ventilacija sa zgrade…stanari okolnih zgrada nakon desetine godina bice prinudjeni da prodaju svoje stanove zbok konstantne buke ventilatora sa pupinove zgrade..