Foto: RTS
Zbog većih lokalnih komunalnih taksi na putnička vozila koje od 1. decembra, zavisno od kategorije vozila, mogu da iznose od 710 do 7.110 dinara, od četvrtka je u Srbiji poskupela registracija vozila.

Registracija automobila kao što je, na primer, „fijat grande punto” sada košta i do 21.000 dinara, a za „folksvagen pasat” star desetak godina i do 22.300 dinara, naveo je RTS.

Za automobile je poskupelo skoro sve, i oni sami i gorivo i osiguranje, a Mladen Alvirović iz SAT-a rekao je za javni servis da će trend poskupljenja automobila u jednom trenutku stati. „Ono što vidimo po zapadnoj Evropi je da pojedini brendovi automobila konačno počinju dilere da snabdevaju dovoljnim količinama. Lanci proizvodnje se ponovo stabilizuju, što znači i da će te vrtoglave cene početi da padaju, a čim krenu da padaju cene novih automobila, počeće da padaju i cene polovnih”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Prema njegovoj oceni, sadašnja situacija sa cenama automobila bi mogla potrajati još godinu dana i da bi u decembru sledeće godine moglo da se priča o stvarnim promenama cena automobila.

Podsećanja radi, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je usled kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a došlo do prekida rada servisa koji je namenjen za pružanje usluge registracije i produženja registracije vozila. Kako se dalje ističe u saopštenju, stručne ekipe MUP-a rade na otklanjanju nastalog problema, čije se rešavanje očekuje u najskorije vreme. Građani koji iz navedenih razloga nisu uspeli da izvrše produženje registracije svojih vozila, neće biti sankcionisani od strane saobraćajne policije.

politika.rs/nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Boris
08/12/2022 11:02

Ekonomski nosorog.

Mario
10/12/2022 17:06

Feik propaganda….CENA REGISTRACIJE JE ISTA