POSLE SASTANKA SA ZELENSKIM, OGLASIO SE PREDSEDNIK VUČIĆ: Još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine

Foto: Screenshot Instagram buducnostsrbijeav

U Atini se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, posle čega će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Vučić se posle sastanka oglasio na Instagramu i napisao sledeće:

– Dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet. Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na KiM, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba… Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Povodom 20 godina od usvajanja Solunske deklaracije, na inicijativu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, sinoć je održana neformalna večera lidera sa Zapadnog Balkana i evropskim zvaničnicima, kojoj je prisustvovao i predsednik Ukrajine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je u ponedeljak uoči neformalne večere za lidere Zapadnog Balkana i evropskim zvaničnicima, koju je organizovao grčki premijer Kirjakos Micotakis, rekao da je bilateralne razgovore tražio ukrajinski predsendik i da će sa Zelenskim u četiri oka razgovarati “o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja”.

Predsednik Srbije izrazio je očekivanje da će to biti dobar i otvoren razgovor.

Pored sastanaka sa predsednikom Ukrajine, Aleksandar Vučić danas u Atini razgovara i sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom grčke Kirijakosom Micotakisom.

Na neformalnoj večeri lidera Zapadnog Balkana i evropskih zvaničnika usaglašena je Deklaracija kojom se daje podrška Ukrajini i njenom predsedniku Volodimiru Zelenskom, ali se i ističe da je važno da se zaokruži vizija Evropske unije, u čijem bi sastavu bili Zapadni Balkan, Ukrajina i Moldavija.

Na protivljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u završnoj Deklaraciji nije usvojena odredba o pozivu na uvođenje sankcija Rusiji, preneo je Sputnjik.

Kurir.rs/RTS/Bojana Mlađenović

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
22.08.2023 18:13

Nas presednik je konacno nasao sebi ravnog sagovornika, ne zna se ko je veci šarlatan, samo sto njihov ima podrsku amerike… 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti