Претрага
Претрага
Close this search box.

POSLEDNJI DAN ŠKOLSKE GODINE Đaci raspušteni, ali ocene nezaključene – mogu da ih POPRAVE do ovog datuma, ističe direktorka jedne novosadske škole

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas je zvanično završena školska godina u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Vlada Republike Srbije donela je ovu odluku zbog svih tragedija koje su se dogodile prošlog meseca u našoj državi.

U saopštenju se navodi da je “naš obrazovni sistem stvoren sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu”, prenosi Kurir.

Foto: Pexels

Međutim, iako je potvrđen završetak školske godine, đaci imaju mogućnost da do 20. juna dolaze na dopunsku nastavu, kako objašnjava Svetlana Keleman, direktorka OŠ “Aleksa Šantić” za naš portal:

– Mi smo postupili potpuno u skladu sa dopisom iz Ministarstva koji smo dobili. Danas je poslednji dan nastave, a u naredne dve nedelje imaćemo vannastavne aktivnosti, koje podrazumevaju dopunsku, dodatnu, jednosmensku nastavu, kao i radionice i produženi boravak. Juče je u našoj školi održana sednica nastavničkog veća na kojoj je napravljen raspored po kom će deca dolaziti na dopunsku nastavu.

Direktorka je takođe naglasila da će u toku naredne dve nedelje deca imati priliku da poprave svoje ocene na dopunskoj nastavi, ali i da nadograde svoje znanje svi oni kojima su nastavnici preporučili da im je ista potrebna.

Foto: Unsplash

– Sve što im nije jasno ili su propustili da usvoje na redovnoj nastavi, sada će moći da obnove i utvrde. Ocene još uvek nisu zvanično zaključene, već je dat predlog zaključne ocene, a zaključivanje će biti 20. juna, kada oni iskoriste sve dodatne mogućnosti koje su im pružene – objašnjava Svetlana.

Keleman je takođe istakla da deca preferiraju neformalna druženja i vannastavne aktivnosti posebno jer ova novosadska škola deci pruža i obogaćen jednosmenski rad gde postoje radionice iz maketarstva, održivog razvoja, medijskih radionica i slično.

Na pitanje zašto je školska godina okončana baš ovog datuma, naša sagovrnica istakla je da su kao razlozi, u saopštenju Ministarstva, navedeni svi masakri koji su duboko potresli celu javnost i da je procenjeno kako je to u najboljem interesu dece.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага