Претрага
Претрага
Close this search box.

Postavka Muzeja Nikole Tesle nastavlja da OBILAZI SVET! Nakon Barselone, svečano otvorena izložba i u Madridu

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

Nakon izuzetno posećene izložbe u Barseloni, koja je bila postavljena u Muzeju nauke CosmoCaixa, od oktobra prošle godine, do februara ove godine, Muzej Nikole Tesle nastavlja uspešnu saradnju sa Caixa fondacijom organizujući izložbu u Madridu.

Izložba pod nazivom „Nikola Tesla – genije savremenog elektriciteta“ će biti postavljena u muzeju CosmoCaixa u Madridu od 29. septembra 2022. do 8. januara 2023.

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

Impozantna scenografija, veliki broj eksponata i radnih modela Teslinih pronalazaka predstaviće španskoj publici lik i delo jednog od najvećih srpskih i svetskih umova.

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

Otvaranju izložbe prethodila je izuzetno posećena konferencija za novinare na kojoj su na brojna pitanja novinara odgovarale direktorka Caixa foruma Madrida – Izabela Fuentes, korporativni direktor za kulturu i nauku – Ignasi Miro i direktorka Muzeja Nikole Tesle – Ivona Jevtić.

Na otvaranju izložbe zvanicama su se obratile ministarka nauke i inovacija – Diana Morant i direktorka Muzeja Nikole Tesle – Ivona Jevtić. Otvaranju je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Španiji – Кatarina Lalić Smajević.

Uspešnost izložbe i saradnje Caixa fondacije i Muzeja Nikole Tesle ogleda se i u činjenici da je nakon izložbe u Madridu u planu i otvaranje postavki u Saragosi i Sevilji.

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

pink.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага