Претрага
Претрага
Close this search box.

Potpisana dva memoranduma o razumevanju Naučno-tehnološkog parka Novi Sad i italijanskih partnera

Foto: Naučno-tehnološki park Novi Sad

Danas su u Beogradu, na otvaranju ITALIJANSKO-SRPSKOG inovacionog foruma, potpisani značajni memorandumi o razumevanju između Naučno-tehnološkog parka Novi Sad i prestižnih italijanskih inovacionih centara iz Milana i Trsta.

Direktor Naučno-tehnološkog parka Novi Sad Nebojša Drakulić potpisao je memorandum sa direktorom Arexpo S.p.A. iz Milana Igorom de Bjasiom i memorandum sa naučnim parkom u Trstu – AREA SCIENCE PARK.

Ovi sporazumi označavaju važan korak u jačanju saradnje između regiona dve države u oblastima nauke, inovacija i tehnološkog razvoja.

Sporazum predviđa niz aktivnosti, uključujući organizaciju godišnjih sastanaka, podršku startapima i inovativnim kompanijama, kao i razmatranje zajedničkih međunarodnih projekata u oblasti inovacija. Očekuje se da će to doprineti jačanju veza između Italije i Srbije, podstaći razvoj istraživanja i inovacija, te pružiti nove prilike za privredni rast oba regiona.

Foto Ustupljena fotografija

Arexpo S.p.A., poznat po svom doprinosu u oblasti regeneracije strateških područja, posebno se ističe transformacijom prostora. Reč je o domaćinu Svetske izložbe Expo Milano 2015. Ovaj prostor sada postaje Milano Innovation District (MIND), centar za naučna istraživanja i inovacije.

Naučno-tehnološki park Novi Sad, čiji je osnivač Pokrajinska vlada AP Vojvodine, kao najmlađi park u Srbiji, postigao je odlične rezultate i visoko se pozicionirao u podršci inovacijama i tehnološkom napretku.

Memorandum sa naučnim parkom u Trstu – AREA SCIENCE PARK –potpisali su i naučno-tehnološki parkovi iz Beograda, Niša i Čačka.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovala je i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, predstavnici Ambasade Italije u Srbiji, naučnih institucija i privrednici, koji su uzeli učešće na panelima zajedno sa direktorima naučno-tehnoloških parkova u Srbiji.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti