Претрага
Претрага
Close this search box.

POVLAČE OVAJ PROIZVOD sa tržišta, zbog sumnje na salmonelu – Oglasio se DM Srbija

Foto: frantic00/Shutterstock/ Ilustracija

Robna marka DM povukla je iz predostrožnosti “dmBio tahini pasta od susama, 250g” u Hrvatskoj. Proizvod je povučen jer ne može da isključi mogućnost prisutnosti bakterije salmonele u tim proizvodima.

U pitanju su proizvodi sa rokovima trajanja do 21.02. 2025. godine i 25.02.2025. godine.

“Kako bismo obezbedili najviši nivo bezbednosti proizvoda i kupaca, molimo kupce da provere da li su kupili dmBio tahini susam pastu od 250 g u navedenim rokovima trajanja i da proizvod ne konzumiraju, već da ga vrate u prodavnicu gde će im biti obezbeđena zamena proizvoda ili povraćaj novca. Proizvod se može vratiti otvoren ili neotvoren i bez predočenja računa”, navela je kompanija u saopštenju.

Ima li ga kod nas?

DM Srbija takođe se oglasila sa saopštenjem, navodeći da se sporni datumi ne nalaze u prodaji kod nas, kao i da se neće nalaziti, prenosi Telegraf.

“Dm drogerie markt u cilju preventivne zaštite kupaca obaveštava kupce da se proizvod dmBio puter tahini susam 250g, samo sa rokovima trajanja 21.02.2025 i 25.02.2025 povlači iz prodaje u zemljama koncerna gde se nalazi u prodaji. U Srbiji se navedeni rokovi trajanja ne nalaze u prodaji, i neće se nalaziti.

Ostali proizvodi iz dmBio asortimana nisu pogođeni ovim povlačenjem. Rok upotrebe je lako vidljiv na zadnjoj strani pakovanja proizvoda.

“Razlog povlačenja: ne može se isključiti mogućnost da se u pomenutom proizvodu može naći salmonela. Konzumiranje proizvoda zaraženog salmonelom može dovesti do dijareje, bolova u stomaku, a u nekim slučajevima i do povraćanja i lake groznice. Uobičajeno je da se ovi simptomi povuku posle nekoliko dana. Kod teških simptoma, ili simptoma koji dugo traju, neophodno je potražiti savet lekara”, navodi se u saopštenju.

B92.net/prva.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага