Претрага
Претрага
Close this search box.

Povodom Dana Evrope sutra bogat program u gradu: Prisustvo potvrdili srpski reprezentativci, biće upriličen i koncert Ane Stanić, Zoe Kida, Kikija Lesendrića

Foto:celebrateeuropeday.net

Deveti maj je postao evropski simbol koji zajedno sa himnom i zastavom, identifikuje politički entitet Evropske unije. Na Savetu Evropske unije u Milanu 1985. godine je donesena odluka da se 9. maj svake godine obeležava sa različitim manifestacijama, pa će tako biti i ove godine u našem gradu.

Povodom Dana Evrope, 09. maja od 17.00 do 22.00 časa na Trgu slobode u Novom Sadu, održaće se “Festival Evrope” praćen koncertom “Bolji smo zajedno”.

Na festivalu će se predstaviti zemlje članice Evropske unije, Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije kao i Evropski Pokret u Srbiji.

Tokom “Festivala Evrope” od 17.00 do 20.00 časova, prisutni će moći da vide i okuse sve što su članice EU pripremile za njih na svojim štandovima, ali i da se takmiče u košarci 3 na 3 u društvu poznatih reprezentativaca košarkaša i slobodnim bacanjima, da razvesele svoje najmlađe u kutku za decu ili osvoje interesantne nagrade u kvizu znanja o EU.

Biće predstavljeni i mladi evropski umetnici iz Italije, Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Albanije, čiji će pokretni mural, nastao u okviru inicijative “Umetnici u gostima”, tog dana biti zvanično prikazan na Trgu slobode u Novom Sadu.

Od 20.00 časova počeće koncert “Bolji smo zajedno” orkestra “Western Balkans Youth Orchestra” koji okuplja 60 mladih muzičara iz Srbije i zapadnog Balkana pod dirigentskom palicom Desara Sulejmanija, kojima će se na bini pridružiti specijalni gosti: Ivana Peters, Frajle, Ana Stanić, Zoe Kida, Bilja Krstić, Kiki Lesendrić, i Stevan B. Karanac, operski pevač. Program koncerta obuhvata više muzičkih žanrova i uključuje dela klasične, filmske, rok, pop i etno muzike.

Svi programi u okviru proslave Dana Evrope su besplatni i otvorenog karaktera za sve posetioce. Dan Evrope organizuje Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti